Clubhouse app: Met deze 12 tips haal jij het meeste uit Clubhouse in 2021
Clubhouse app: Met deze 12 tips haal jij het meeste uit Clubhouse in 2021
03 maart 2021 

Clubhouse app: Met deze 12 tips haal jij het meeste uit Clubhouse in 2021

De Clubhouse app.. het kan zijn dat je nu voor de eerste keer iets ziet of wellicht heb je er al eens over gehoord …wil je weten wat het is, hoe alles werkt en met welke tips er slim en effectief gebruik van kan worden gemaakt?

In dit artikel laten we je een introductie zien van deze app, hoe die werkt en ook op welke manieren je er meer autoriteit en je online business mee kan opbouwen.

We duiken er gelijk in …en laten je verderop nog eventjes 12 tips zien hoe je alles uit Clubhouse kan halen!

Wat is clubhouse?Het kan zijn dat je de term “Clubhouse” al eens een keertje in de wandelgangen voorbij hebt horen komen …en de opkomende trend is ook zeker een feit. Je kan met deze app namelijk heel simpel in real-time onderling chatten, verhalen delen, samenwerken en ideeën met elkaar uitwisselen via stemgebruik zonder dat er allerlei apparatuur voor nodig is.

In feite haalt de Clubhouse app het “media” gedeelte uit social media, en laat vervolgens hetgeen achter wat we altijd zo leuk vinden aan social media: de sociale aspecten ervan …die je in deze app weer helemaal terug vindt!

Maar wat Clubhouse feitelijk echt anders maakt is de exclusiviteit ervan. Want terwijl er bij social media meestal voor het succes van een platform wordt gekeken naar hoeveel en hoe vaak het gebruikt wordt door mensen (bv. hoe veel keer per dag leden inloggen en bepaalde activiteiten verrichten via dat platform), vangt Clubhouse meer de aandacht van Silicon Valley en is het een soort van sociale “hotspot” geworden …en het wordt nog aantrekkelijker door de limiet die er bestaat in het aantal uitnodigingen, waardoor het voor “business elites” ook wat interessanter wordt.

Terwijl social media platformen (op een paar mogelijke blijvertjes na) komen en gaan, lijkt Clubhouse wel een nieuwe opkomende trend te worden die de wereld van social media op zijn kop kan gaat zetten. En dat is om verschillende redenen. We laten je hieronder zien welke dat zijn.Clubhouse marketing

De Clubhouse app is om verschillende redenen uitermate boeiend, namelijk:

• Het biedt de mogelijkheid om in contact te komen met professionals buiten jouw branche of niche
• Alle verschillende “social media” algoritmes die mensen helpen een klankbord te hebben op een aantal platformen, worden vervangen door spontane “rooms” waarin real-time chats plaatsvinden over een grote variatie aan onderwerpen
• De focus ligt op hoogwaardige gesprekken in plaats van geproduceerde inhoud (wat natuurlijk ook wel enorm waardevol is, maar om het verschil aan te geven in de benadering)
• Clubhouse app gebruikers zijn behoorlijk loyaal en beschermend, waardoor ze goed op letten wie ze in de app verwelkomen (uitnodigen) om interactie mee te hebben via dit nieuwe platform

En waarmee de Clubhouse app er helemaal uitspringt, wat andere social media platformen nog een beetje overslaan, is: audio! Want andere platformen focussen namelijk meer op visuals en geschreven media (captions, images, video’s en dat soort zaken) …Clubhouse legt meer de focus op een audio-only format.

Je zal merken dat wanneer de Clubhouse app in gebruik wordt genomen, er een heleboel opties zijn om een netwerk op te bouwen en steeds verder te laten groeien, wat uiteraard iets heel belangrijks is (voor alle bedrijven die natuurlijk serieus aan opschalen denken).

Community-building voor coaches en trainers: omdat de Clubhouse app momenteel een “private beta” versie is, zal je nog niet jouw hele “community” erin kunnen zetten. Zodra de app open gaat voor het grote publiek, wordt het echter wel een geweldige app om met je gehele community in contact te komen en alle nieuwe aspecten ervan te ontdekken. En daarbij komt ook dat wanneer je gaat netwerken met andere Clubhouse gebruikers, de kans groot is dat ze ook jouw andere kanalen gaan volgen.

Community-building voor virtuele evenementen: er zijn tegenwoordig steeds meer bedrijven die, naast elkaar natuurlijk gewoon in het echt ontmoeten, ook kijken naar effectieve en efficiënte manieren om meetings te houden in een privéomgeving via de digitale snelweg welteverstaan …en de Clubhouse app is hier uitermate goed voor geschikt.

Content maken (verbeteren) met de app: het opnemen en transcriberen van gesprekken in Clubhouse “rooms” zonder toestemming van elke deelnemer is strikt in strijd met de gebruiksvoorwaarden van het platform. Je kan echter een nieuwe room starten om inhoud te beheren, door jouw bedoelingen toe te voegen aan de openbare titel en beschrijving van die room. Op die manier kan je de room gebruiken om vragen te stellen, andere leden te interviewen, weetjes en advies over verschillende onderwerpen te verzamelen en artikelen te creëren die je bv. kan gebruiken voor jouw website (platform).

Opmerking: wanneer je eenmaal een Clubhouse room hebt gestart, kan je de titel of beschrijving van de room niet meer bewerken of wijzigen, waardoor je dus niet de room opeens kan gebruiken voor opnames of het gebruik van content (omdat die intentie niet gelijk vanaf het begin duidelijk is gemaakt aan iedere deelnemer(ster) ervan). Het is een beslissing die je moet nemen bij het aanmaken van een Clubhouse room, want zo is het voor iedereen gelijk vanaf het begin duidelijk wat de bedoeling is van die room.

Samenwerkingen voor projecten en netwerken: omdat iedereen een privé-chat kan starten met een van hun connecties, is Clubhouse een geweldige plek om privégesprekken te voeren om te netwerken en samenwerkingen te starten. En wanneer de chatroom eenmaal is gesloten, wordt er niets opgeslagen, waardoor het hele gesprek privé en beschermd blijft.

Podcast-communities: nogmaals …dit kan soms lastig zijn gezien de Clubhouse app nog in de privé bèta versie gebruikt wordt, maar zodra de app aan het grotere publiek zal worden vrijgegeven kan je Clubhouse-clubs gebruiken om communities op te bouwen die gerelateerd zijn aan je podcast zonder dat je veel content hoeft te creëren en met overhead te maken krijgt om je community betrokken te blijven houden.

Netwerken met experts in andere branches: we kennen allemaal de waarde van netwerken en het leren van experts in onze eigen industrieën, maar je kan natuurlijk ook prima leren van andere startups, eigenaren van kleine bedrijven, CEO’s die miljoenen verdienen en tech-giganten. En meestal is het al heel leerzaam om ze op een podium ergens te zien en horen spreken over verschillende onderwerpen die interessant zijn. De Clubhouse app heeft het nu mogelijk gemaakt om het podium met ze te delen, direct vragen te stellen en ook in real-time antwoorden te ontvangen.

Clubhouse invite krijgenClubhouse bevindt zich nog in een privé bèta fase en is alleen beschikbaar voor iPhone-gebruikers, wat het exclusieve karakter ervan voedt.

Momenteel zijn er 2 manieren waarop je de app kunt gaan gebruiken en voor beide is nauw banden met bestaande gebruikers noodzakelijk.

Op persoonlijke uitnodiging: wanneer iemand lid wordt van Clubhouse, krijgt hij automatisch één uitnodiging die hij naar iemand kan sturen met zijn telefoonnummer. Dit betekent dat leden uitnodigingen gaan sturen naar mensen met wie ze een nauwe band hebben, zoals een goede vriend, in plaats van alleen een kennis. Wanneer iemand eenmaal een tijdje gebruik maakt van de Clubhouse app en in rooms spreekt en modereert, is het mogelijk meer uitnodigingen te verdienen die naar nauwe contacten kunnen worden verstuurd zodat die mensen er ook gebruik van mogen maken.

Exclusive side-door: wanneer je de website van Clubhouse probeert te bezoeken, krijg je de mogelijkheid om de app uit de App Store te downloaden, zodat je jouw gebruikersnaam kan reserveren. Afhankelijk van hoeveel van je vrienden Clubhouse al gebruiken, kunnen ze een melding ontvangen om hen te laten weten dat je je gebruikersnaam hebt gereserveerd en de app hebt gedownload. Wanneer dit gebeurt, krijgen ze de mogelijkheid om je naar binnen te loodsen, zelfs wanneer ze geen officiële uitnodiging hebben om te versturen (en ook worden bestaande uitnodigingen die ze hebben staan niet aangesproken om jouw lid te maken van de Clubhouse app).

Net zoals andere sociale media-apps geeft Clubhouse je een profiel dat anderen iets meer vertelt over jou en wat je te bieden hebt.Clubhouse profiel instellen

Voor je profielfoto kan je een foto uit je filmrol kiezen of je camera gebruiken om een ​​nieuwe foto te maken. Welke methode je ook kiest, kies voor een foto die op de volgende manier gemaakt wordt:

• Een goede genomen (ingelijste) foto, waar je bij voorkeur op lacht
• Er goed uitziet in alle formaten, want je profielfoto wordt overal in de app gebruikt (soms met en anders zonder je naam) …zorg er dus voor dat hij op verschillende groottes herkenbaar is voor je contacten
• Verder ook een duidelijke (contrasterende) achtergrond heeft. De achtergrondkleuren op Clubhouse zijn wit tot gebroken wit en lichtbeige, die mooi neutraal zijn zodat je foto goed uitkomt. Heeft je profielfoto een heldere achtergrond, kan die echt goed opvallen in een zee van andere profielfoto’s.
Clubhouse geeft je alle ruimte om een ​​volledige bio te schrijven. De eerste drie regels (ongeveer 125 tekens) zijn een preview in rooms van de app, zodat je hier de belangrijkste dingen in moet zetten welke altijd duidelijk zichtbaar moeten zijn.

De Clubhouse-editor is een editor voor platte tekst, wat betekent dat er geen markeringen, hyperlinks of opmaak zijn. Je kan om die reden ook niet makkelijk emojis in een bio plaatsen.

Zoals we al hebben aangegeven, zijn de eerste drie regels de belangrijkste woorden in je Clubhouse biografie. De preview toont alleen je foto, hoeveel volgers je hebt, hoeveel mensen je volgt en die drie regels. Er is geen limiet voor het aantal woorden of tekens op je profiel, maar wanneer je bio te lang is, krijg je een rood bericht dat je vraagt ​​om een ​​kortere bio te schrijven.

Hier zijn enkele andere tips voor het opbouwen van jouw Clubhouse profiel:

• Clubhouse is een netwerk- en real-time conversatie-app, dus zorg ervoor dat je profiel de waarde definieert die je aan het gesprek toevoegt.
• De enige klikbare links op je profiel zijn je Twitter- en Instagram-profiellinks, maar je kan ook andere links in de bio plaatsen. Wanneer je meer links in je bio plaatst, zorg er dan voor dat ze gemakkelijk te onthouden zijn, want anderen kunnen die links niet kopiëren en plakken.
• Maak een lijst van onderwerpen die je wilt bespreken om mensen te laten weten voor welke soorten gesprekken jij wilt worden uitgenodigd.
• Gebruik trefwoorden strategisch om mensen te helpen je te vinden wanneer ze de zoekfunctie gebruiken, maar vermijd het overdrijven van trefwoorden.
• Schrijf en bewerk je bio in een externe app om lange alinea’s op te splitsen.

Veel Clubhouse gebruikers kiezen ervoor om hun biografie te schrijven en te formatteren in een externe app zoals kladblok, en vervolgens de voltooide biografie te kopiëren en in hun profiel te plakken. Hoewel je bio nog steeds geen klikbare links bevat, kun je op deze manier wat basisopmaak en emoji’s toevoegen.

Wanneer je klikbare links aan je Twitter- en Instagram-profielen wilt toevoegen, kan je die op onderstaande wijze toevoegen aan je Clubhouse profiel.

Clubhouse aan Instagram koppelenGa naar je Clubhouse profiel en scrol naar beneden. Daar zie je het Instagram-logo en de woorden “Add Instagram”. Tik daarop en je wordt gevraagd om in te loggen op je Facebook-account om je Instagram-account te verbinden.

Wanneer je ooit je Instagram wilt loskoppelen, kan je dat op twee manieren doen.

Tik eerst vanuit Clubhouse op je profielfoto om je volledige profiel weer te geven. Tik vervolgens op het tandwielpictogram voor instellingen in de rechterbovenhoek.

Scrol naar de onderkant van het scherm en tik op de optie “Disconnect Instagram”.

Je kunt je Instagram-account ook loskoppelen van Clubhouse door de toegang vanuit Instagram in te trekken. Log eerst in op de Instagram-app en ga naar je profiel.

Tik vervolgens op het “hamburger” menu (de 3 streepjes onder elkaar) in de rechterbovenhoek en kies “Instellingen” in het pop-upmenu.

Tik in het volgende scherm op “Beveiliging” en vervolgens op “Apps and websites”.

Kies ten slotte de optie om Clubhouse te verwijderen.

Wanneer je teruggaat naar je Clubhouse profiel, kan je het loskoppelen van Instagram zo laten …of verbinden met een andere Instagram-account.

Om je Twitter-profiel toe te voegen, ga je naar je Clubhouse profiel en scrol je naar beneden. Daar zie je het Twitter-logo en de woorden “Add Twitter”. Tik hierop en je wordt gevraagd om in te loggen op Twitter en jouw account te verbinden.Clubhouse en Twitter

Mocht je ooit jouw Twitter-account willen loskoppelen, dan zijn er twee manieren waarop je dit kan doen.

Tik eerst vanuit Clubhouse op je profielfoto om je volledige profiel weer te geven. Tik vervolgens op het tandwiel voor instellingen in de rechterbovenhoek.

Scrol naar beneden en tik op de optie “Disconnect Twitter”.

Je kan jouw Twitter-account ook loskoppelen door de toegang in te trekken vanuit de Twitter-app. Log eerst in op de Twitter-app en open je hoofdmenu.

Tik vervolgens op “Settings and Privacy”.

Tik in het volgende scherm op “Account” en vervolgens op “Apps and Sessions”.

Tik vervolgens op “Connected Apps”.

Scrol tot slot naar beneden totdat je de Clubhouse app vindt om de toegang in te trekken.

Wanneer je terugkeert naar je Clubhouse profiel en naar beneden scrolt, zie je de optie om verbinding te maken met een nieuwe Twitter-account.

Clubhouse hallwayDe “Hallway” is de naam die Clubhouse gebruikt voor hun main feed. Hier vind je actieve en doorlopende chatrooms. Wanneer je lid bent geworden van een Clubhouse Club of ingeplande rooms, zullen sommige daarvan bovenaan de Hallway worden vermeld.

Het hoofdmenu bevindt zich bovenin de Hallway, en vanaf daar kan je:

• Zoeken naar leden van de Clubhouse app, met het gebruik van naam of zoekwoorden
• Nieuw contacten uitnodigen voor de Clubhouse app (om die vervolgens te gebruiken)
• Kalender checken en aankomende “rooms” bekijken
• Notificaties die binnenkomen bekijken in de Clubhouse app
• Jouw Clubhouse profiel bekijken en bewerken

Je kan de functie “Member Search” gebruiken om elk lid op Clubhouse te vinden. Momenteel is er geen manier om jouw profiel helemaal privé te maken in de app, dus elk Clubhouse lid kan via deze zoekopdracht worden gevonden. De zoekopdracht haalt resultaten uit de naam, gebruikersnaam en bio van het lid.

Hier kan je zien hoeveel uitnodigingen jij precies kan versturen naar nieuwe (potentiële) leden ofwel vrij directe contacten. Om iemand die nieuw is voor Clubhouse uit te nodigen, moet deze een contactpersoon in jouw telefoon zijn en moet jij de Clubhouse app toegang verlenen tot jouw contacten. Eenmaal verbonden, kan je een lijst met jouw beschikbare contacten zien en iemand zoeken naar wie jij een uitnodiging wilt sturen.

Wanneer je iemand uitnodigt om lid te worden van Clubhouse, ontvangen ze een sms waarin zal staan dat je ze hebt uitgenodigd en het telefoonnummer dat ze moeten gebruiken wanneer ze de uitnodiging daadwerkelijk accepteren.

De Clubhouse kalender toont je een lijst met “upcoming” rooms. Iedereen kan een nieuwe room of evenement aan deze kalender toevoegen en zal iedereen die jou volgt of de club waaraan je je evenement wilt toeschrijven, op de hoogte stellen.

Wanneer je op het belpictogram voor meldingen tikt, zie je een lijst met enkele van de acties die betrekking hebben op je vrienden en eventuele clubs of rooms die je volgt, zoals:

• Wanneer iemand je heeft gevolgd
• Wanneer iemand met wie je verbonden bent, in een room spreekt waarin je misschien geïnteresseerd bent
• Wanneer iemand met wie je bent verbonden je uitnodigt in een bestaande room, denken ze dat je misschien geïnteresseerd bent
• En het kan natuurlijk zijn dat iemand die jij volgt (of een club) een room aanmaakt, waarvan je dan ook een melding krijgt

Tik in je Clubhouse profiel op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek om je accountinstellingen weer te geven.

Vanaf hier kan je jouw meldingsinstellingen aanpassen naar jouw behoeften, inclusief hoe vaak jij meldingen ontvangt, of je “trending” rooms in jouw meldingen wilt opnemen (in plaats van alleen degene die je volgt) en je meldingen natuurlijk ook onderbreken indien dit nodig (wenselijk) is.

Je vindt ook een lijst met nuttige bronnen voor de Clubhouse app, inclusief updates over de app en een FAQ. Er is ook een plek waar je in real-time iets kan melden dat in de app is gebeurd. De community-richtlijnen, servicevoorwaarden en het privacy-beleid zijn hier ook beschikbaar.

Clubhouse roomsIn de Clubhouse rooms gebeurt feitelijk alle magie die de app zo geweldig maakt.

Stel je voor dat je op een grote conventie bent, door de gang slentert en door de deuren gluurt om te zien hoe er in elk van de kamers gesprekken plaatsvinden. Het is in principe exact de manier, waarop je de Clubhouse app gebruikt (echter dan via een app en de digitale snelweg).

Terwijl je door de Clubhouse Hallway scrolt, zie je in één oogopslag een overzicht van elke room ofwel kamer, inclusief de naam van die room, enkele mensen die momenteel in de room aanwezig zijn en het aantal mensen en sprekers in die desbetreffende room.

Clubhouse rooms die in de Hallway worden getoond, zijn openbaar en iedereen kan op elk moment in een van deze rooms stappen. Of je kan een privé-room beginnen met een of meerdere van jouw connecties en een privé-chat hebben.

Om erachter te komen wie er nog meer online is en beschikbaar is om te chatten, veeg je naar links in de Clubhouse Hallway en de app toont je een lijst met alle beschikbare personen, of ze momenteel online zijn en in welke room ze zich bevinden.

En bovenal is Clubhouse ontworpen om connecties te bevorderen en mensen in staat te stellen communities op te bouwen. Echter, om communities te laten werken en ervoor te zorgen dat iedereen de maximale waarde uit hun ervaring haalt, zijn er een paar richtlijnen voor etiquette die, wanneer ze netjes worden gevolgd, de ervaring veel beter maken voor alle anderen. Hier is een overzicht van wat je in gedachten moet houden wanneer je een aandachtige luisteraar, spreker of moderator bent.

Wat is een luisteraar van de Clubhouse app?

Wanneer je voor het eerst lid wordt van een Clubhouse room, word je lid onder de noemer luisteraar. Hierdoor heb je geen toegang tot de microfoon, maar kan je rustig zitten en luisteren naar het gesprek terwijl het zich ontvouwt. Het is gebruikelijk om in het publiek te zitten, totdat je een idee krijgt van de room en het gesprek goed op je laat inwerken. Voel je ook vrij om tijdens het luisteren op een of meerdere van de andere luisteraars te tikken. Je weet nooit wie er in de room aanwezig is, en wellicht zijn het wel personen waar je op een later moment contact mee wilt leggen.Clubhouse luisteraar

Terwijl je in het publiek zit, kan je op de optie “All Rooms” boven aan het scherm tikken om terug te gaan naar de Clubhouse Hallway om hier doorheen te scrollen, en te zien welke andere rooms er zijn gestart …zonder het gesprek te dempen of te verlaten.

Een kenmerk dat Clubhouse onderscheidt van andere platformen, is het feit dat je de app kan minimaliseren om andere apps te checken, zonder je plaatsje in de deelgenomen chatrooms te verliezen. Je kan dus gewoon even wat mail checken, andere apps gebruiken of DM’s bekijken op andere kanalen …zonder dat je ook maar iets hoeft te missen van de gesprekken.

Wanneer je dan klaar bent, tik je op het kleine handje in de rechter benedenhoek om je hand op te steken.

Clubhouse sprekerWanneer je een spreker op het Clubhouse podium bent, heb je de mogelijkheid om je microfoon te dempen en weer in te schakelen. Indien jij de spreker bent zullen anderen hun microfoon gedempt houden, om zo goed geluid over te brengen en weinig achtergrondgeluiden te hebben tijdens het gesprek.

Wanneer jij klaar bent met spreken, wacht je even een paar seconden voordat je jouw microfoon vervolgens dempt. Het zorgt er namelijk voor dat je niet opeens de boel afbreekt, gezien er ook nog wel eens kleine vertragingen kunnen zitten tussen wat jij zegt …en luisteraars die het iets later op hun telefoon zullen horen.

Elke Clubhouse room wordt anders beheerd, afhankelijk van de onderwerpen die worden besproken en de manier waarop de moderators het willen beheren. In grotere rooms zullen moderators vaak een beperkt aantal mensen naar het podium brengen en hen vragen hun vraag of inzichten te beperken tot een paar minuten. Daarna zullen ze hun best doen om de vraag te beantwoorden, voordat ze je weer bij het publiek betrekken …zodat ze de volgende vraag kunnen beantwoorden.

In kleinere rooms zie je misschien een interview plaatsvinden, waarvoor je welkom bent hier naar te luisteren. Wat je ook kan zien is dat in kleinere rooms, moderators iedereen gezamenlijk aan het woord laten komen en zo dus feitelijk een gedeeld podium krijgen …waardoor het iets meer een open “format” wordt, terwijl bij de grotere rooms het vaak een iets exclusiever karakter heeft aangaande toegewezen sprekers.

Er zijn twee manieren om moderator te worden in een Clubhouse room:

• Open een nieuwe room in de Clubhouse app
• Zorg ervoor dat een moderator van de room (die aanwezig is), jouw promoveert van spreker naar moderator

Wanneer je dan een moderator bent, zullen er ook wat nieuwe opties voor je beschikbaar zijn die je kan gebruiken …namelijk:

• Je kan mensen de optie toewijzen (aan of uit) om handen op te steken
• Mensen uit het publiek uitnodigen om te spreken
• Verzoeken van mensen accepteren die willen spreken
• Andere sprekers promoveren naar een moderator
• Sprekers “muten” indien dit misschien wenselijk is
• Het terugsturen van sprekers naar publiek

Of je nu zelf de Clubhouse room hebt geopend of door een andere spreker bent gepromoveerd tot moderator, je helpt mee de toon en het gesprek in de room te zetten. Jouw activiteiten hebben een sterke invloed op het gesprek en de energie in de room.

Om hierbij te helpen zal je daarbij moeten beslissen, wat de beste manier is om je sprekers samen te brengen voordat je de Clubhouse room opent.

Wanneer jij een moderator bent, moet je actief zijn in de Clubhouse room zolang die room open is. Op het moment dat een gesprek wat langzamer verloopt , wil je het nieuw leven inblazen, vragen uitnodigen of anderen aanmoedigen om dingen te delen op een leuke manier zonder mensen hierbij onder druk te zetten hiervoor. Indien het gesprek chaotisch en verwarrend begint te worden, breng dan wat orde aan om ervoor te zorgen dat je niemand in het publiek zal verliezen.

Indien de room een beetje uit zijn voegen groeit, wordt het af en toe lastiger om bij te houden wie er allemaal spreken. Wanneer dit gebeurt, zorg er dan voor dat je mensen introduceert die aan het woord zijn of vraag sprekers om zichzelf eventjes voor te stellen, zodat het publiek gemakkelijker kan zien wie er feitelijk spreekt.

Bij het deelnemen aan een room, zal je op de eerste plaats gelijk al zien wie de eigenaar van die room is, en ook natuurlijk moderators en sprekers die zich (bovenaan) in die room bevinden. En die sectie wordt ook wel het podium van die room genoemd. Zo delen alle sprekers van die room het podium met elkaar, en kunnen die om beurten het woord nemen.

Net onder de actieve sprekers bevindt zich de eerste rij van het publiek, een gebied met het label “Followed by the speakers”. Dit gebied belicht meer leden in de app die al interactie hebben gehad met de sprekers en zijn begonnen met het opbouwen van relaties.

En daaronder zie je de rest van het publiek …alle anderen die bij je in de room zijn en luisteren naar het gesprek.

Een zin die je veel zult horen in deze kamers is “PTR”, wat staat voor “Pull To Refresh”. Gezien de Clubhouse app feitelijk een drop-in audio chat is, zullen mensen vanzelfsprekend komen en gaan. Ze willen misschien andere rooms bekijken of op en neer gaan vanaf het podium. En soms kunnen sprekers besluiten hun profielfoto’s tijdelijk te wijzigen, om een ​​andere foto of grafiek te laten zien die een punt of iets belangrijks voor de room illustreert.

Wanneer je in deze gevallen hoort dat de moderators je vragen om “PTR”, trek je het scherm gewoon naar beneden om de room te verversen en je ziet die nieuwe profielfoto’s en de juiste volgorde waarin mensen de room zijn binnengekomen.

Clubs worden gebruikt om communities binnen het platform te creëren. En rooms die met een club zijn begonnen, kunnen privé en intiem zijn (alleen gereserveerd voor leden van de gemeenschap, wanneer dit een wenselijk werkend scenario is) …of openbaar om de club bekend te maken onder verschillende Clubhouse app leden.

Momenteel vraagt ​​Clubhouse de oprichters van de club om zich in te zetten voor het hosten van ten minste één terugkerend gesprek, hoewel je ook zoveel andere gesprekken kunt voeren indien je dat natuurlijk wilt (die niet terugkomen). Indien je een nieuwe club wilt oprichten, moet je je eerste drie terugkerende bijeenkomsten organiseren en vervolgens naar deze link gaan om het formulier met je verzoek in te vullen.

Er zijn vier soorten lidmaatschappen binnen een Clubhouse Club:

• Founder (oprichter): de clubeigenaar. Een oprichter kan de beschrijving en regels van de club bewerken en leden uitnodigen om lid te worden van de club zonder te hoeven vragen of wachten op goedkeuring.
• Admin: aangesteld door de oprichter of andere beheerders. Een beheerder kan leden goedkeuren of verwijderen en privé- of openbare rooms openen.
• Leden: een erkende deelnemer binnen de club. Een lid kan privé-rooms voor de club maken, maar geen openbare rooms. Ze kunnen ook zowel privé en openbare ruimtes bekijken en eraan deelnemen en andere Clubhouse members nomineren om lid te worden van de club.
• Volger: geen officieel lid van de club. Een volger kan openbare clubactiviteiten volgen, maar kan geen rooms voor de club creëren. Ze krijgen een melding wanneer een lid of beheerder van de club een openbare room plant.

Momenteel kunnen leden slechts één club tegelijk lanceren om te voorkomen dat ze te dun worden verspreid of een club creëren waar dan vervolgens bijna niks in gebeurt. De wachttijd voor het opzetten van een nieuwe club is ongeveer 2 weken.

Nu je een goed beeld hebt van de Clubhouse app en hoe deze werkt, is het tijd om je ook nog een aantal Clubhouse app tips te geven om er nog meer uit te halen. Want op die manier zal je ultiem plezier beleven van de app. Ontdek ze hieronder.

• Perfectioneer je clubhuis-bio: in tegenstelling tot andere sociale media-apps lijkt het bio-gedeelte van de Clubhouse app geen tekenlimiet te hebben. Je wilt dat mensen eerst klikken om jouw volledige biografie te zien, en je vervolgens interessant genoeg vinden om verbinding mee te maken buiten de Clubhouse app. Zet de belangrijkste doorzoekbare trefwoorden en informatie bovenaan, en gebruik emoji’s om tekst van opsommingstekens op te splitsen. Zorg ervoor dat je jouw Instagram en Twitter koppelt, aangezien dit de enige klikbare links zijn. En fix ook wat emoji’s hierin.

• Let op de room hiërarchie: het gaat van moderator naar spreker, naar vrienden van sprekers, naar anderen. De chatruimtes (rooms) raken vol, waardoor je opvalt wanneer je dichter bij de top staat. Zorg ervoor dat je meer vrienden maakt en je hebt een grotere kans om aan de top van deze rooms te staan, omdat de kans groter is dat er zo nieuwe vriendschappen gemaakt zullen worden.

• Overweeg “economy of language”: in het onderwijs is er een concept dat “taaleconomie” wordt genoemd. In feite zijn mensen meer bereid om te luisteren wanneer je minder praat. Wat dus een beetje neerkomt op in plaats van de volgende zin te gebruiken: “Geachte aanwezigen in deze room, hartelijk dank voor jullie aanwezigheid op deze ganse dag …waar ik met jullie over zal praten is het volgende onderwerp” kan je beter gewoon zeggen: “Hallo allemaal en leuk dat jullie er zijn” en ga dan verder met je verhaal.

• Zorg ervoor dat je het geluid uitschakelt zodra je naar het “podium” wordt geroepen: je wordt automatisch uitgeschakeld zodra je op het podium komt.

• Je naam uitspreken op een vol podium: sommige van de rooms hebben 20 mensen (sprekers) op het podium of meer. Wanneer jij je naam zegt of anders iets in je emoji kenbaar maakt (paars shirt, blond haar), laat je luisteraars weten wiens profiel ze moeten bekijken.

• Wees soms gewoon even stil: het kan soms overkomen of je in een room met kinderen zit …die soms omwille wat voor reden dan ook elke keer iets willen zeggen ook wanneer het niks met een onderwerp te maken heeft (leuk voor de gezelligheid, maar andere leden krijgen zo het idee wellicht minder interesse te hebben in je …althans, wanneer het niet interessant genoeg blijkt te zijn om over bepaalde onderwerpen met je te praten.

• Zorg ervoor dat je vriendelijk bent: ga niet onderbreken. Vraag ook hoe je de namen van mensen uitspreekt. En doe gewoon normaal tegen de mensen met wie je spreekt (dus niet onbeleefd, onbegripvol, onprofessioneel en meer van dat soort zaken).

• Gebruik dezelfde profielfoto in verschillende apps: want zo is het makkelijker om je te volgen op de andere platformen die jij gebruikt.

• Haal vrienden binnen: ping vrienden om ze rooms te laten zien die ze leuk zouden vinden. En helemaal wanneer jij denkt dat ze hieraan waarde kunnen toevoegen. Want daar is het immers voor bedoelt.

• Let op vervalsingen: wees ook altijd goed op je hoede voor nepprofielen, en check altijd even de Instagram of Twitter links van mensen …hierbij kan het ook helpen de “follower-count” te bekijken op die profielen (die zijn meestal lastig na te bootsen).

• Wees een geweldige moderator: het is natuurlijk ook belangrijk om een goede moderator van een room te zijn en bij voorkeur meerdere moderators in de room te hebben die jullie runnen, zodat er altijd een moderator in die room aanwezig kan zijn.

• Mute en unmute om te klappen: het zou mooi zijn wanneer de Clubhouse app in de (nabije) toekomst een soort van hartjes button maakt …zodat sprekers kunnen zien dat je het met ze eens bent. Voor nu kan je muten / unmuten om te klappen of het ermee eens te zijn. Om wat extra sfeer in een room te creëren.

Probeer het nu zelf maar eens …en neem de handleiding en tips uit dit artikel mee op je Clubhouse avonturen, want zo beleef je nog meer plezier aan Clubhouse!

Over de schrijver
Hallo, Ik ben bas. Ondernemer op Slippers is de beste samenvatting van mij! Ik reis samen met mijn familie de wereld rond terwijl de business doordraait! Eigenaar van DisQounts International BV. Toonaangevend in FMCG (Fast moving Consumer Goods) en winnaar van het snelst groeiende crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! En natuurlijk Plazatalk, een platform waarin wij (startende) ondernemers helpen succesvol te verkopen via Marketplaces zoals bol.com en Amazon! Ik probeer over interessante onderwerpen blogs te schrijven. Mocht je leuke / interessante onderwerpen weten waarover we kunnen schrijven, laat dan een reactie achter onder deze blog. Veel leesplezier!
Reactie plaatsen