Dit zijn de 9 meest verhandelde cryptocurrencies op Bitvavo!
Dit zijn de 9 meest verhandelde cryptocurrencies op Bitvavo!
25 april 2023 

Dit zijn de 9 meest verhandelde cryptocurrencies op Bitvavo!

Wil jij gaan beleggen in crypto? Zoek niet verder dan Bitvavo - het cryptoplatform van Nederland! Met concurrerende tarieven en tonnen handelsopties binnen handbereik is het voor zowel nieuwelingen als ervaren handelaren eenvoudig om aan de slag te gaan. We hebben een aantal top crypto's voor je op een rijtje gezet. Bekijk nu onze lijst om te weten waar jij in moet beleggen!

Na het lezen van deze blog weet je alles over:

  • wat Bitvavo is
  • welke currencies het meest verhandeld worden op Bitvavo
  • het kiezen van de juiste currency voor jou

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is je go-to voor alles wat met cryptocurrency te maken heeft in Nederland! Van Bitcoin, Ethereum en Ripple tot meer dan 100 digitale activa - je vindt het bij deze populaire exchange. En met veilige betaalmethoden zoals bankoverschrijvingen, PayPal en Giropay is beginnen met handelen een fluitje van een cent. Plus ze hebben een geweldige portemonnee om fondsen gemakkelijk op te slaan, samen met intuïtieve grafiektools zodat je op de hoogte blijft van markttrends.

1. Bitcoin

1. Bitcoin

Bitcoin is een innovatieve vorm van digitale valuta die de wereld heeft veroverd. Hij werd in 2009 gecreëerd en werkt zonder overheid of financiële instellingen. In plaats daarvan drijft een gedecentraliseerd netwerk van computers de transacties aan en legt ze vast met behulp van blockchain-technologie.

Voordelen van Bitcoin

Bitcoin is een van de meest populaire cryptomunten ooit. Het is dé munt waar je aan denkt bij het woord " crypto". Het gaat om een gedecentraliseerde munt, wat inhoudt dat het niet wordt beheerd door een specifieke partij, zoals een bank. Daarnaast is het gebruik van bitcoin anoniem, transparant, duurzaam en veilig. Ook is het betalen met bitcoin snel: het duurt vaak maar enkele minuten voordat de andere partij het geld binnenheeft.

Nadelen van Bitcoin

Bitcoin heeft ook nadelen. Hoewel het een betaalmiddel is, is het in de praktijk vaak moeilijk om er ook echts iets mee te kopen. Een transactie met bitcoins is namelijk nogal onhandig - en duur. Bovendien schommelt de koers van bitcoin enorm! Dit zorgt ervoor dat de waarde ervan constant stijgt en dan weer daalt. Niet fijn dus!

2. Ethereum

Ethereum bestaat al sinds 2015 en wordt voor tal van zaken gebruikt, zoals het lanceren van tokens of marktplaatsen om goederen te kopen en verkopen.

Voordelen van Ethereum

Ethereum is een van de meest invloedrijke spelers in de huidige digitale economie. Het heeft met zijn open-source blockchaintechnologie een revolutie teweeggebracht in financiële systemen, waardoor iedereen snel en veilig digitale activa verhandelt. Het netwerk bestaat al een aantal jaar en wordt gezien als betrouwbaar door de kenners. De transacties zijn snel en ook is Ethereum heel veilig. 

Nadelen van Ethereum

Ethereum is een geweldige munt, maar er zijn enkele nadelen. Ook van Ethereum schommelt de koers regelmatig. Daarnaast was de techniek erachter revolutionair toen het uitkwam, maar tegenwoordig zijn er allerlei vernieuwde technieken beschikbaar. 

3. Ripple

Ripple is in 2012 opgericht. Eerst heette het OpenCoin, maar sinds 2015 staat het bekend onder zijn huidige naam - of onder XRP. Anders dan sommige andere cryptomunten is Ripple niet bedoeld om direct mee te betalen. Het is in plaats daarvan een brugvaluta: bedoeld om geld over te maken naar een andere gebruiker die een andere valuta als betaalmiddel gebruikt. Op Bitvavo wissel je binnen enkele minuten Ripple om met euro's of Bitcoin.

Voordelen van Ripple

Ripple is een uitstekende keuze voor crypto-gebruikers die snelle en veilige betalingen willen doen. De transacties zijn zo goed als gratis en het netwerk kan ontzettend veel transacties aan per seconde. Maak je ook geen zorgen over de veiligheid: door het geld van gebruikers te beveiligen via sterke versleutelingsprotocollen, vertrouwen ze erop dat hun investeringen veilig zijn tegen elke vorm van manipulatie. Ripple is op vrijwel ieder platform beschikbaar. 

Nadelen van Ripple

Ripple heeft het misschien gemakkelijk gemaakt om internationaal geld over te maken of valuta te ruilen, maar het feit dat zijn gecentraliseerde systeem door één bedrijf wordt gerund, geeft gebruikers weinig controle over de waarde. Verder is een groot gedeelte van XRP in het bezit van Ripple zelf. 

4. Litecoin 

Deze gedecentraliseerde open-source munt werd in 2011 ontwikkeld door de voormalige Google ingenieur Charlie Lee. Het werd ontworpen als alternatief voor Bitcoin en is tegenwoordig een van de populairste cryptocurrencies. 

Voordelen van Litecoin

Litecoin is een ongelooflijk populaire crypto met vele voordelen. Het is supersnel - transacties duren ongeveer 2,5 minuut, vergeleken met Bitcoin, dat soms 10+ duurt! En het kost je ook niet veel. De gemiddelde transactiekosten zijn €0,58. Bitvavo maakt handelen in LTC gemakkelijk, snel en veilig.

Nadelen van Litecoin

Litecoin is een geweldig betalingssysteem, maar de marktpositie van deze munt stagneert de laatste tijd. Als er verder veel vraag naar transacties is, kan Litecoin dat niet bijhouden, wat gebruikers kwetsbaar maakt voor hacken of diefstal in vergelijking met veiligere munten. 

5. Bitcoin Cash 

Bitcoin Cash is in 2017 ontstaan als spin-off van het oorspronkelijke BTC. Tot die tijd deelt het zijn geschiedenis met Bitcoin. Het is gebouwd op vergelijkbare technologie en lost grote problemen op het gebied van capaciteit op waar BTC mee kampte. 

Voordelen van Bitcoin Cash

Vergeet dure bankkosten en geniet van de vrijheid van Bitcoin Cash. Maak je nooit meer zorgen over trage transacties: deze cryptocurrency brengt je geld in een oogwenk van punt A naar B, terwijl het toch stevig onder jouw controle blijft dankzij het gedecentraliseerde karakter. Bovendien heb je met de geweldige tarieven en handelskeuzes van Bitvavo genoeg manieren om alles wat Bitcoin Cash te bieden heeft vrij te spelen! 

Nadelen van Bitcoin Cash

Juist omdat zoveel mensen in Bitcoin vertrouwen, is dit bij Bitcoin Cash minder het geval. Ook is deze munt meer gecentraliseerd dan Bitcoin. 

6. EOS 

Met de opkomst van de blockchaintechnologie is EOS ontstaan om gedecentraliseerde toepassingen en slimme contracten op te voeren. EOS biedt ontwikkelaars de kracht om hun applicatieontwikkeling te revolutioneren met zijn veilige, goedkope blockchaintechnologie. De munt zag in 2018 het licht. 

Voordelen van EOS

Verander de manier waarop je je geld beheert met EOS! Het is een stuk beter op het gebied van schaalbaarheid dan andere crypto. Bovendien is het ongelooflijk kosteneffectief, zodat je in een mum van tijd begint met het kopen of verkopen van tokens tegen concurrerende prijzen via Bitvavo - allemaal zonder hele hoge kosten.

Nadelen van EOS

Ondanks dat het een wild succesvol cryptocurrency platform is, heeft EOS een aantal nadelen. Zo is er sprake van een gebrek aan decentralisatie, wat we toch wel graag zien bij een platform. 

7. Tether 

Ook in Tether (USDT) wordt veel gehandeld, maar deze munt is iets anders dan anderen. Het staat namelijk altijd gelijk aan de Amerikaanse dollar. Tether wordt dan ook niet gebruikt om mee te traden, maar is meer een tussenmunt. 

Voordelen van Tether

Tether is jouw toegangspoort tot de voordelen van de cryptowereld! Veilig, transparant, stabiel: USDT maakt het handelen in digitale tokens gesteund door echte dollars een fluitje van een cent. Doordat het altijd gelijk staat aan de dollar, is het een superveilige en vrijwel risico-loze munt om jouw cryptobezit (tijdelijk) naar om te wisselen. 

Nadelen van Tether

Tether is dus superveiling - maar eigenlijk iets te veilig. Het is niet echt bedoelt om te handelen, omdat je er eigenlijk geen wist mee maakt. Rijk ga je er dus niet mee worden. 

8. Dash 

Dash is ooit ontstaan om ervoor te zorgen dat zijn gebruikers anoniem blijven. Dash staat eigenlijk voor Digital Cash - en dat is ook precies wat het is. In 2014 werd deze munt opgericht en sindsdien is het bij de meeste grote platforms te verhandelen. 

Voordelen van Dash

Met Dash ontvang en verstuur je overal ter wereld geld van en naar iemand anders. De transactiekosten zijn laag en je vindt de munt op veel platforms. 

Nadelen van Dash

Er zijn ook enkele tekortkomingen. Zo werkt Dash via een bepaald algoritme, wat ervoor zorgt dat handelen erin veel energie en moeite kost. Het systeem werkt dan ook niet helemaal goed, wat soms best frustrerend is. Ook zijn de transacties best wel traag.  

9. TRON 

TRON, opgericht in 2017, is een open-source platform waarmee gebruikers gegevens opslaan, publiceren en bezitten op zijn gedecentraliseerde blockchain. 

Voordelen van TRON

Als je snelle, kostenefficiënte transacties moet maken - TRON has your back. Dankzij zijn schaalbaarheid en hoge transactiesnelheid maken ontwikkelaars dApps die niet vertraagd worden door zwaar verkeer. TRON is bovendien specifiek gericht op makers van digitale producten. 

Nadelen van TRON

TRON lijkt erg veel op de eerder besproken munt Ethereum. Veel crypto-kenners vragen zich dan ook af welke unieke eigenschappen TRON met zich meebrengt. Ook staan er, naar men zegt, veel codeerfouten in de Github van TRON. 

Hoe kies je een currency op Bitvavo?

Hoe kies je een currency op Bitvavo?

Bij het uitzoeken van de perfecte cryptocurrency om in te investeren gaat het om het afwegen van je opties! Het is lastig om te beslissen welke voor jou geschikt is. Om er zeker van te zijn dat je een weloverwogen stap zet, doe je wat onderzoek naar potentiële rendementen en huidige markttrends. Houd je ogen open voor nieuwsberichten over de activa die hints bieden naar het toekomstige succes ervan. 

Conclusie

Met de enorme cryptocurrency markt om door te navigeren, is het moeilijk om te beslissen welke munt het beste bij je past. Kies je voor de oude, vertrouwde Bitcoin of ga je toch voor een andere currency?


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen