Amazon is van start gegaan in België
Amazon is van start gegaan in België
10 november 2022 

Amazon is van start gegaan in België

Op 18 oktober is Amazon begonnen met de verkoop in België. Dit is de tiende actieve marktplaats van Amazon in Europa, en het brengt het totaal aantal landen waar Amazon marktplaatsen heeft op 21.

Na Polen in maart 2021, Zweden in oktober 2020 en Nederland in maart 2020 gebeurt de lancering in België. Net als die andere lanceringen verkopen bijna alle verkopers bij de Belgische lancering al op andere Europese Amazon marktplaatsen. Dit zijn meestal bedrijven uit China, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Frankrijk en Spanje, niet uit België.

brands-of-belgium

Maar Amazon heeft een sectie gemaakt alleen voor "Merken van België." Ongeveer 100 van de verkopers komen uit België. Meestal is het moeilijk om merken van lokaal eigendom of gemaakt op Amazon te vinden.

Ongeveer 1,4 miljard mensen bezoeken elke maand de tien Europese marktplaatsen van Amazon. Dat is ongeveer 60% zo groot als de Amazon website in de V.S. Maar Polen, Nederland en Zweden, die in de afgelopen jaren zijn toegetreden, zijn slechts een klein deel daarvan (een paar procent). Het zijn weddenschappen voor de lange termijn, en Amazon heeft die stappen waarschijnlijk gezet omdat de infrastructuur al aanwezig was.

Amazon's infrastructuur

Amazon heeft de afgelopen jaren steeds kleinere Europese markten betreden. Zijn pan-Europese fulfillment netwerk heeft het mogelijk gemaakt de bestaande infrastructuur te gebruiken en derdenverkopers van zijn andere marktplaatsen in het continent toe te voegen. Deze verkopers brengen ook een verscheidenheid aan producten met beoordelingen die Amazon automatisch in andere talen kan vertalen. Voor de lanceringen van Amazon in de regio is dus veel minder geld nodig dan in andere delen van de wereld. Zo kan Amazon op dag één in België meer dan 100 miljoen producten hebben met Prime.

Amazon zou zijn volgende winkel in Europa kunnen openen in Ierland, Noorwegen of Oostenrijk, die dicht bij andere drukke markten in de regio liggen. Zelfs in landen waar Amazon nog niet officieel is gelanceerd, maken shoppers al gebruik van Amazon omdat het zo dichtbij is. Mensen in België deden voor vandaag hetzelfde, omdat Amazon France een populaire optie was. De lancering verandert dus niets, het plant alleen een zaadje.

Over de schrijver
Hallo, Ik ben bas. Ondernemer op Slippers is de beste samenvatting van mij! Ik reis samen met mijn familie de wereld rond terwijl de business doordraait!Eigenaar van DisQounts International BV. Toonaangevend in FMCG (Fast moving Consumer Goods) en winnaar van het snelst groeiende crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! En natuurlijk Plazatalk, een platform waarin wij (startende) ondernemers helpen succesvol te verkopen via Marketplaces zoals bol.com en Amazon! Ik probeer over interessante onderwerpen blogs te schrijven. Mocht je leuke / interessante onderwerpen weten waarover we kunnen schrijven, laat dan een reactie achter onder deze blog. Veel leesplezier!
Reactie plaatsen