Amazon Review Checker - Identificeer echte en valse reviews
Amazon Review Checker - Identificeer echte en valse reviews
21 november 2022 

Amazon Review Checker - Identificeer echte en valse reviews

Bij de beslissing om iets online te kopen kijken klanten eerst naar productrecensies. Een eenvoudige beoordeling van de meest actuele testimonials kan je veel vertellen over de vraag of een artikel je geld waard is.

Helaas betalen sommige oneerlijke handelaren voor gunstige getuigenissen om klanten te misleiden tot de aankoop van hun minderwaardige artikelen. Door deze bedrieglijke strategie verspillen kopers helaas vaak hun tijd met pogingen om de beschadigde goederen terug te sturen en verliezen ze in sommige gevallen geld.

Is het dus haalbaar om te bepalen welke Amazon feedback te vertrouwen is? Welke beoordelingen op het platform zijn nep?

Nu frauduleuze feedback steeds vaker voorkomt, moeten AMZ-handelaren hun eigen productrecensies en die van andere verkopers in de gaten houden en analyseren. Het onderscheiden van authentieke en frauduleuze beoordelingen kan echter een uitdaging zijn. Deze post zal je laten zien hoe je een review checker kunt gebruiken om de Amazon reviews van je bedrijf te scannen. 

Wat is een Amazon Review Checker?

Top Amazon review checkers

De meeste productrecensies op de marktplaats zijn authentiek. Toch is volgens recent onderzoek ongeveer 42% van de feedback op alle recensieplatforms nep.

Het is niet de moeite waard om elke Amazon listing te controleren op een valse recensie. Daarom moet je een Amazon phony review checker gebruiken.

Dergelijke online tools zijn gericht op het identificeren van frauduleuze kritiek op het platform. Als je een URL van AMZ invoert, toont de dienst alle louche getuigenissen. Je kunt meteen afrekenen met frauduleuze commentaren op je listings.

Daardoor kan een Amazon review analyzer je helpen voorkomen dat je werkelijke klanten een slechte koopervaring hebben. Bovendien zal het je online reputatie beschermen.

Waarom vertrouwen klanten de Fake Review Checker van Amazon?

Naast de hierboven genoemde aspecten moeten detailhandelaren zich richten op klantgeluk om hun bedrijf te laten groeien. Het is een van de belangrijkste KPI's voor ondernemers om te bevatten. Dit is waar een AMZ review checker om de hoek komt kijken. Klanten die tevreden zijn over de service plaatsen goede recensies op het platform. Het zou echter gunstig zijn als je ook de slechte getuigenissen beantwoordt.

Negatieve feedback schaadt de ranking en de verkoop van je product, evenals je merk. Daarom moet je je beoordelingen bijhouden met behulp van een AMZ review analyzer of checker applicatie. Door ongunstige recensies te volgen, kom je misschien te weten waarom de koper ontevreden is over je producten of zijn pijnpunten. Dat maakt het probleem gemakkelijker aan te pakken en bevordert de klanttevredenheid. Bovendien kun je in het beste geval misschien een negatieve getuigenis veranderen in een gunstige.

Moet je echt Amazon Reviews controleren met Extra Software?

Moet je echt Amazon Reviews controleren met Extra Software

Of je nu in het verleden bedrogen bent door nep recensies van klanten of gewoon je eigen onderzoek wilt doen, dit hulpmiddel kan echt nuttig zijn. De beste AMZ review checkers voorzien je van relevante en precieze gegevens, zodat je de beste beslissingen kunt nemen en je listings kunt vrijwaren van valse kritiek.

Wanneer een valse Amazon reviews checker nuttig is:

  • Je bent een Amazon verkoper: Als je een Individual of Professional plan hebt, moet je onderscheid maken tussen echte en valse Amazon reviews. Daardoor kun je je onderzoek doen om te bepalen waar bepaalde klanten naar op zoek zijn. Dit hulpmiddel helpt je ook bij het onderzoeken van negatieve feedback, bepalen of die nep is, en de nodige actie ondernemen als je concurrenten proberen je score te verlagen.
  • AMZ is de plaats waar je dagelijkse artikelen voor persoonlijk gebruik koopt: Als je dagelijkse dingen online wilt kopen, kan het inzetten van een Amazon phony review checker je veel tijd en geld besparen. Als een artikel een hoog aantal nep-reviews heeft, kun je veilig aannemen dat het geen goede koop is.
  • Je verwijst graag producten door naar je familie en vrienden: Komen je vrienden en familieleden naar je toe voor productaanbevelingen? Als dat het geval is, moet je er zeker van zijn dat de producten die je promoot van hoge kwaliteit zijn. Een Amazon review checker kan je hierbij helpen.

Wanneer een Amazon review checker misschien niet geschikt is voor jou:

  • Je hebt niet de middelen om extra onderzoek te doen: Productonderzoek kan tijdrovend en kostbaar zijn. Als je laat op de markt bent of al je beschikbare middelen hebt opgebruikt, is een Amazon review checker misschien niet de ideale keuze.
  • Je bent niet bezorgd over de algehele kwaliteit van je artikel: Ongeacht de reden, als je niet bezorgd bent over de algehele kwaliteit van een item, is een review checker tool ongeschikt voor jou.

Top Amazon review checkers

CheckerMeta Beoordeling

Dit programma is een product review checker die testimonials onderzoekt met behulp van verschillende methoden om een cijfer te genereren dat alleen gebaseerd is op echte klantenfeedback. Het doel van ReviewMeta is om 'onnatuurlijke beoordelingen' op te sporen en te verwijderen door algoritmen en statistieken te gebruiken om te laten zien wat onbevooroordeelde kopers van een product vinden.

Het is eenvoudig om ReviewMeta te gebruiken: voeg gewoon een Amazon link in en klik op Go. De applicatie geeft een aangepaste waardering van uitsluitend echte getuigenissen van klanten, waarbij frauduleuze opmerkingen worden weggestreept.

Het geeft ook een rapportkaart met de hoeveelheid authentieke onbevestigde bestellingen en verdachte shoppers en het aandeel nep-klantentestimonials.

FakeSpot

Fakespot beweert klanten te helpen bij het opsporen en vermijden van louche winkeliers die gebruik maken van verzonnen klantbeoordelingen. Dit programma gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) technologie om verdachte activiteiten op te sporen door miljoenen productevaluaties te analyseren.

Het is eenvoudig om de geldigheid van de klantbeoordelingen van een product vast te stellen - voer gewoon een link in de analyser van Fakespot in, en deze geeft een beoordelingscijfer van A tot F, gebaseerd op de legitimiteit van de klantbeoordelingen. Het berekent ook een gecorrigeerde beoordeling die de foutieve beoordelingen uitsluit.

TheReviewIndex

TheReviewIndex detecteert verdachte trends in producttestimonials door gegevens te schrapen en neurale netwerken te gebruiken om inzichten te bieden.

Vul een AMZ product-URL in en druk op Samenvatten om TheReviewIndex te gebruiken. De dienst geeft een Overzicht met een score van 1 tot 10 en een Spam Test resultaat van falen, waarschuwen of slagen. Verder biedt het Overzicht van beoordelingen een handige functie die opmerkingen groepeert op categorieën als Betrouwbaarheid en Prijs, en ook of de getuigenissen op dit gebied voornamelijk gunstig of negatief waren.

De Spam Test detecteert ongewoon gedrag van reviewers, zoals het aantal reviews van nieuwe Amazon gebruikers en hun algemene activiteit op de marktplaats.

Appbot

Deze applicatie omvat alle markten, waardoor het gemakkelijker wordt om buitenlandse getuigenissen en andere informatie van over de hele wereld bij te houden. Het heeft ook een automatische vertaalmogelijkheid, zodat je kunt begrijpen wat klanten zeggen, ongeacht de taal waarin ze schrijven. Dit programma is echter niet bedoeld voor consumenten of het grote publiek. In plaats daarvan richt het zich op een betere ondersteuning van personen die mobiele apps maken.

Door deze dienst te gebruiken zul je slimmere zakelijke beslissingen kunnen nemen en precies kunnen bepalen waar je verbeteringen in je interne procedures moet aanbrengen om je klanten beter van dienst te zijn. Je zult ook veel sneller problemen kunnen opsporen, zodat al je klanten een naadloze ervaring hebben. Verder maakt dit platform een persoonlijkere relatie met consumenten mogelijk, heeft het geavanceerde integraties, en kan het je totale prestaties beoordelen.

AMZ Tracker

Deze dienst is exclusief voor jou gemaakt als je je rankings wilt verbeteren. Het zal je ook helpen om de verkopersrangschikking waar je zo hard voor hebt gewerkt te behouden door een heleboel voordelen te bieden voor eigenaren van Amazon-bedrijven. Deze tool is niet per se bedoeld voor gewone kopers. In plaats daarvan is het ontworpen voor Amazon verkopers die hun rankings en ratings willen bijhouden.

AMZ Tracker biedt een gratis proefperiode van 7 dagen om je te helpen bepalen of dit systeem en deze dienst voor jouw merk het beste zouden werken. Het geeft je gemoedsrust en stelt je in staat weloverwogen beslissingen te nemen. Bovendien biedt het een 360-graden marketingaanpak die alle belangrijke dingen bevat die je moet overwegen als het gaat om klantenzorg en hulp, vooral als het gaat om het verbeteren van je artikelen.

Amazon Fake Review Checker: Laatste gedachten

Klanten echte Amazon feedback laten geven is moeilijk en garandeert geen gunstige getuigenissen. De marktplaats maakt echter verschillende stappen om frauduleuze recensies te voorkomen. Valse feedback zal woekeren tenzij AMZ dit probleem aanpakt. Dergelijke valse beoordelingen schaden bedrijven die zich aan de regels houden. Bijgevolg moet je als handelaar je productrecensies op Amazon nauwkeurig onderzoeken. Een AMZ review checker kan je helpen snel onderscheid te maken tussen legitieme en testimonial reviews en moet worden gebruikt om de ideeën van je klanten te ontdekken.

Over de schrijver
Hallo, Ik ben bas. Ondernemer op Slippers is de beste samenvatting van mij! Ik reis samen met mijn familie de wereld rond terwijl de business doordraait! Eigenaar van DisQounts International BV. Toonaangevend in FMCG (Fast moving Consumer Goods) en winnaar van het snelst groeiende crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! En natuurlijk Plazatalk, een platform waarin wij (startende) ondernemers helpen succesvol te verkopen via Marketplaces zoals bol.com en Amazon! Ik probeer over interessante onderwerpen blogs te schrijven. Mocht je leuke / interessante onderwerpen weten waarover we kunnen schrijven, laat dan een reactie achter onder deze blog. Veel leesplezier!
Reactie plaatsen