Amazon FBA calculator: De top 50 gratis fulfilment by Amazon calculators
Amazon FBA calculator: Dit zijn de top 50 gratis calculators die je geprobeerd moet hebben!
13 juli 2020 

Amazon FBA calculator: Dit zijn de top 50 gratis calculators die je geprobeerd moet hebben!

Je bent misschien net begonnen met verkopen op Amazon, of al een tijdje aan de slag en doet al goede zaken. Hoe dan ook, zal je altijd te maken krijgen met de nodige fees …en helemaal wanneer je gebruik maakt van Fulfillment by Amazon (FBA). De structuur is voor een hoop verkopers even puzzelen, maar wel enorm belangrijk om goed in beeld te brengen.

Het is namelijk de bedoeling dat je winst gaat maken, en door vooraf kosten te berekenen (schatten) kan je dat ook echt realiseren. Je zal het verder ook meewegen bij bepaalde keuzes die je maakt. En wat kan je hierbij beter helpen dan een calculator.

Er zijn verschillende Amazon FBA calculators die je kan gebruiken voor allerlei zaken. We hebben hieronder een top 50 voor je verzameld. Bijna allemaal gratis, en de reden dat er ook enkele betaalde tussen zitten is omdat die het waard zijn om aan te schaffen. Ontdek ze hieronder en gebruik deze calculators snel in je eigen voordeel!

Heb jij vragen over een gratis Amazon FBA calculator of Fulfillment by Amazon? Je kunt je vragen stellen onderaan deze pagina, het Plazatalk team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden!

Met deze calculator kan je maandelijkse (bruto) targets en ROI berekenen, en ook alle fees (ook FBA fulfillment fees) identificeren. Het is een multi-functionele tool die je helpt verzendkosten, fees en andere zaken door te berekenen. Zeker het proberen waard.

Kenmerken:

– Toegang tot productvermeldingen die inactief zijn of waarvan verzendinformatie ontbreekt
– Bepaalt minimale en maximale prijzen voor elke item
– Genereert automatisch Amazon closing fees

De website Coursenvy biedt naast internet gebaseerde cursussen, ook een Amazon winstcalculator aan. Er kan gebruik van worden gemaakt in ruil voor je e-mailadres. Het is een calculator bedoeld voor verkopers die hun producten op de juiste manier willen prijzen, om maximaal winst te kunnen maken.

Kenmerken:

– Excel spreadsheet calculator
– Gratis te downloaden
– Verder zit er ook een winstgevendheid spreadsheet bij

Het is misschien niet eens zo zeer een calculator, maar een handleiding om valkuilen te voorkomen. Je kan er namelijk nog accurater berekeningen mee maken, en iedere verkoper op Amazon zou de tips dan ook moeten meenemen in een eigen spreadsheet met berekeningen. Een zeer geoptimaliseerde calculator om gedetailleerd dingen door te berekenen.

Kenmerken:

– Het behandelt Fulfillment by Amazon fees
– Instructies voor winstberekening
– Onthult alle kritieke fees welke de Amazon Calculator weglaat

Je kan met deze calculator FBA fees berekenen voor een ongelimiteerde hoeveelheid items. Het geeft verkopers de mogelijkheid om lijsten te uploaden, waarna de calculator de beste en meest winstgevende producten aan je voorschotelt. Een handige calculator die je zeker een keertje wil uitproberen.

Kenmerken:

– Live filter resultaten
– Inclusief klikbare URL’s
– Beschikt ook over andere valuta’s

Gratis Amazon FBA calculatorEen tool gericht op verkopers in India, of die in dit land zaken doen. Het berekent alle fees waarmee je op Amazon India te maken krijgt. Je kan hierbij denken aan referral fees, shipping fees en closing fees. Wanneer je alles hebt ingevoerd, krijg je een winstgevendheid berekening uit deze handige calculator.

Kenmerken:

– In de berekening worden ook maandelijkse opslagkosten weergeven
– Je kan de calculator via de website gebruiken
– Er zit een persoonlijk aangepaste fees en kosten sectie bij

Je kan de FBA Fee Bulk calculator van DNA Response gratis downloaden en gebruiken. Het is een calculator in Excelsheet-vorm, en is uitgerust met US en UK opties voor verkopers die op deze Amazon marktplaatsen zaken doen. Volgens het bedrijf zelf is de calculator ideaal geschikt voor multi-channel retailers.

Kenmerken:

– Inclusief FBA en multi-channel fulfillment fees
– Gratis te downloaden
– Makkelijk te gebruiken voor grote productlijsten

Een handige calculator met alle fees (en updates hiervan), ideaal voor verkopers met enorme productlijsten om alles goed door te berekenen. Verder zit er een handleiding bij met de valkuilen waar je tegenaan zou kunnen lopen bij elke fee. Deze calculator komt in de vorm van een spreadsheet.

Kenmerken:

– Er zit een uitgebreide handleiding bij
– Maakt ook een schatting van de Amazon storage fees
– Neemt ook “inbound” Amazon fees mee

Je kan de Amazon fee calculator van eCommerce Bytes rechtstreeks via hun eigen website gebruiken. Het is niet de meest geschikte calculator voor verkopers die enorme lijsten vol met items willen checken. Maar wel voor verkopers die even snel wat fees willen doorberekenen.

Kenmerken:

– Geeft je de fees bij elk item
– Inclusief “pro merchant setting”
– Laat je de verwachte winst zien

Een allesomvattende calculator die de belangrijkste data meeneemt. Je kan hierbij denken aan winstcalculaties, FBA fees en gebaseerd op bepaalde periodes. Gebruik deze handige tool in je voordeel!

Kenmerken:

– Geeft winstcalculaties gebaseerd op periodes
– Geautomatiseerde “visuals” die winstgevendheid laten zien
– Laat geen data zien omtrent refunds

De FBA Frontiers Profit Calculator is een passende oplossing voor iedere verkoper die actief is in de US, EU of UK. Verder neemt deze calculator wisselkoersen, maar ook FBA en import fees mee. Een handige calculator die door iedereen kan worden gebruikt.

Kenmerken:

– Gratis te gebruiken op de FBA Frontiers website
– Er zit ook een Amazon shipping fees calculator bij
– Calculeert de verkoopprijzen

Groeiende omzet met een amazon fba calculator

Amazon verkopers die hun producten in meerdere landen verkopen, zullen zeker baat hebben bij de Algopix FBA Fee Calculator for Amazon.

Het biedt momenteel fee gerelateerde data voor 7 verschillende landen. Probeer het zelf maar eens en helemaal wanneer je op meerdere Amazon markplaatsen verkoopt.

Kenmerken:

– Kosten vergelijken in real-time
– Maakt ook een berekening van de Amazon opslagkosten
– Uitgebreide opties voor specifieke berekeningen

De Fulfillment by Amazon Revenu Calculator is een tool gemaakt en bedoeld voor de Amazon marktplaats. Nadat het invullen krijg je een geschat winstmodel voor je producten te zien. Je kan deze tool ook makkelijk in combinatie met andere calculators gebruiken.

Kenmerken:

– Stelt verkopers in staat te zoeken naar bestaande producten op naam, UPC, EAN, ISBN, en ASINS
– Berekening van alle logistieke kosten
– Maakt een schatting van de nettowinst en winstmarges voor alle ingevoerde producten

Een winstcalculator die rekening houdt met de behoeften van elke verkoper, groot en klein. Het heeft een bulk-winstcalculator, maar ook een individuele winstcalculator. Met het doel tijd te besparen ongeacht omvang of product categorieën.

Kenmerken:

– Je kan beide Amazon FBA Calculators gratis installeren
– Na het uploaden van een bestand kan je bulkwinsten berekenen
– Het bespaart je veel tijd tijdens het opzoeken

Je kan de Amazon FBA calculator van AMZ Scout middels een extensie uit de Chrome Store rechtstreeks aan de browser toevoegen. Het gestroomlijnde ontwerp biedt gebruikers alles wat ze nodig hebben om een goede doorberekening te maken. Hierbij kan je denken aan Amazon fees, verkoopvolume en inkomsten …alles in 1 simpele klik.

Kenmerken:

– Je kan de inkomsten en kosten berekenen zonder de productpagina te verlaten
– Geeft duidelijk inzicht in Amazon commissies
– Deze tool is gratis te downloaden

Je kan zowel een gratis FBA kostencalculator, maar ook een winstcalculator gebruiken op de website van AMZSELLER.CLUB. De supereenvoudige tool houdt rekening met de productgrootte, het gewicht en andere bijzonderheden zoals kledingmaten, categorieën en meer. Handige tool om verschillende dingen te berekenen.

Kenmerken:

– Geen download of abonnement vereist
– Een aanwezige tabel voor maximumgewicht / afmetingen voor verpakte items
– De winstcalculator houdt rekening met Amazon referal en FBA fees

16. Analyzer.Tools Bulk Analysis & Profit Calculation Software

De winstberekeningssoftware van Analyzer.Tools bevat zowel FBA- als MFN-berekeningen die zijn ontworpen met het oog op Amazon verkopers vandaag de dag. Ze geven accurate cijfers weer en neemt verschillende factoren mee. Je kan hierbij denken aan closing fees, logistieke kosten, de impact van marges en andere kosten die je moet doorberekenen.

Kenmerken:

– Bulkanalyses en winstcalculatie
– Grote hoeveelheden winstberekeningen samenvoegen in een Excelsheet
– 100% accuraat gebaseerd op Amazon’s veranderende karakter

Deze calculator is heel simpel te gebruiken, zonder aanmelden of downloaden …je kan hem rechtstreeks op de website vinden.

Kenmerken:

– Keuze tussen verschillende eenheden voor gewicht
– Te gebruiken voor de Amazon marktplaatsen van de US of Canada
– Ook een automatische berekening van Amazon referal fees

Een handige tool voor Amazon US/UK en eigenlijk bedoeld voor verkopers die op verschillende platformen actief zijn. Ook een zeer handige tool voor verkopers die naast Amazon ook op eBay zaken doen. En hij is compatible voor alle Pro Merchant gebruikers.

Kenmerken:

– Calculeert zowel US als UK fees
– Hij kan gebruikt worden op een Android apparaat
– Kopieert prijs, winst en fees rechtstreeks op je device

Sales FBA calculatorJe kan deze Amazon FBA Calculator voor winstberekeningen volledig gratis gebruiken. Wanneer de gebruiker alle simpele informatie invoert zoals Amazon fees en maandelijkse kosten, berekent deze handige tool o.a. gemiddelde ROI, wat een belangrijke rol speelt bij de keuzes die je maakt voor de toekomst.

Kenmerken:

– Geeft een schatting van de maandelijkse bruto targets
– Een handleiding met tips voor persoonlijke en bedrijfsuitgaven
– Ontwikkeld voor verkopers die een “turn-rate” van 4-6 weken hebben

Ze profileren zichzelf als een geavanceerde Amazon FBA calculator. Met extra mogelijkheden die je bij andere calculators niet hebt. Hiermee is deze calculator geschikt voor serieuze verkopers op Amazon die een totale doorberekening willen maken.

Kenmerken:

– Inclusief EFN en VAT fees
BSR checker feature
– Inclusief Hazmat en restriction checker

De FBA toolkit is een uniek product, omdat het rekening houdt met een breed scala aan factoren die de kosten van een verkoper kunnen beïnvloeden. Je kan hierbij denken aan rankings, API, producttracering en meer. Het is een ideale tool voor strategisch ingestelde verkopers die vaak van items wisselen.

Kenmerken:

– Gratis real-time informatie over de verkooppositie op de FBA Toolkit-site
– Met de prijslijst-analyse functie kunnen verkopers lijsten uploaden voor het automatisch genereren van uitgebreide rapporten
– Producttracering volgt de prijs, voorraad en verkoop

De Fetcher Amazon tool is in het leven geroepen, om veel van de over het hoofd geziene gebieden van verkopers te specificeren. Je kan hierbij denken aan vooraf gemaakte kosten, FBA kosten (variabel) en marketingkosten. Nu alles wordt gecombineerd zal de verkoper een uiterst nauwkeurig beeld krijgen van alle kosten die worden gemaakt.

Kenmerken:

– Weerspiegelt een nauwkeurige nettomarge per eenheid
– Geeft ook een nauwkeurige brutomarge
– Gratis te gebruiken bij aanmelding met e-mail


Specifiek gericht op importeurs voor de EU. De gratis Excelsheet neemt een reeks aan nuttige zaken in overweging zoals BTW, douanerechten, FBA kosten en nog veel meer. Een handige Amazon FBA Calculator dus.

Kenmerken:

– Gratis te downloaden en gebruiken
Amazon Sponsored Ads
– BTW op verkoopberekeningen

24. Flippa Amazon FBA P&L Template

Een handig Excel-blad dat met sjablonen werkt. In het sjabloon vind je een aantal handige functies, waaronder een FBA-voorbeeldsjabloon. En o.a. een funtie voor het genereren van rapporten.

Kenmerken:

– Gratis te downloaden en gebruiken
– Een blanco sjabloon voor het eenvoudig aanpassen en invoeren van informatie
– Inclusief een pagina met product logistieke kosten

Een zeer handige calculator voor het maken van schattingen en vergelijkingen tussen zee-, lucht- en landzendingen.

Kenmerken:

– Internationale en nationale vergelijkingen van vrachttarieven
– Ingebouwde transit-time calculator
– Vrachtdata uit de praktijk van veel verschillende freight-forwarders

Een tracking-spreadsheet met winstcalculator die rekening houdt met alle aspecten van je Amazon bedrijf.

Kenmerken:

– Volledig boekhoudkundige capaciteit en resultatenrekening
– Gedetailleerde voorraadregistratie en turn-rate meting
– Houdt ROI en percentages van verkopen bij

Helium 10 heeft nog veel meer goeds te bieden, maar heeft ook een winstcalculator die de winstgevendheid berekent op basis van product afmetingen, opslagkosten en productgrootte.

Kenmerken:

– Bekijk productprijs-trends (huidig en toekomstig)
– Winstgevendheid berekenen met een built-in calculator
– Zoekresultaten browsen en gelijk FBA fees calculeren

Helium 10 korting

Een simpele calculator waarmee je verkoopprijs en platform kan invoeren (eBay of Amazon), waarbij deze uitrekent wat de geschatte winst zal zijn, minus alle te betalen fees. Het gebruikt specifieke data voor UK websites. En berekent dus alles in de Engelse pond.

– Snel verkooprijzen invoeren
– Maakt een goede schatting van alle fees die betaald moeten worden
– Te gebruiken voor verkopers in de UK

Een zeer handige tool om winstgevendheid te berekenen op basis van een aantal belangrijke factoren.

Kenmerken:

– Te gebruiken na aanmelding met e-mail
– Een totaalplaatje van alle kosten
– Eenvoudig al je kosten invoeren om winst te berekenen

Geeft je aan de hand van een duidelijke handleiding, alle fees mee waarmee je rekening zal moeten houden om winstgevend te zijn.

Kenmerken:

– Snel en eenvoudig basiskosten berekenen
– Je raakt op de hoogte van allerlei referal fees voor verschillende productcategorieën
– Een duidelijk overzicht van fulfillment fees

31. Product Spy Pro Sales EstimatorConcurrentie Amazon fba calculator

Een indruk krijgen van potentiële verkoopvolumes is belangrijk onderdeel van je succes …en met deze calculator kan je aan de hand van productcategorieën en salesrank hier een schatting van maken.

Kenmerken:

– Maakt een schatting en onderscheiding in verkoopvolumes
– Krijg een overzicht van productvolumes per maand, gebaseerd op salesrank
– Eenvoudig aanpassingen maken voor sneller zoeken

Een app voor Android devices waarmee je producten kan scannen, je krijgt vervolgens de geschatte winstgevendheid te zien.

Kenmerken:

– Geeft nettowinst en geschatte ROI weer
– Makkelijk te gebruiken
– Er is ook een Pro versie met nog meer details beschikbaar

Nog een handige app voor Android …waarmee je na het invullen van productprijs, kosten en fees winstpercentages krijgt doorgespeeld

Kenmerken:

– Schat de werkelijke prijs in, min alle kortingen
– Winstschattingen in USD of lokale valuta
– Sla profielen op voor snelle toegang tot verschillende marktplaatsen

De keuze maken tussen FBA of zelf logistieke processen regelen is een belangrijke keuze, met deze data wordt die beslissing wat makkelijker.

Kenmerken:

– Een “standalone” tool die je overal kan gebruiken
– Bevat gedetailleerde factoren zoals COGS en product-penalty’s
– Schat je kosten voor de komende 6 maanden tot een 1 jaar

Met deze Chrome extensie krijg je gelijk een aantal handige dingen doorgespeeld zoals salesrank, categorie, winstgevendheid en dat zorgt ervoor dat je in 1 oogopslag deze data te zien krijgt waarmee je tijd zal besparen.

Kenmerken:

– Een on-page en real-time calculator
– Schattingen voor ROI en winstmarges
– Verschillende ingebouwde variabelen

Een tool voor vrachtkosten, iets waar je veel mee te maken zal krijgen tijdens je verkoopavonturen op Amazon.

Kenmerken:

– Maakt een schatting van dozen tot containers
– Een volledige versie met live vrachtoffertes beschikbaar
– Overige specifieke data om zo efficiënt mogelijk te werken

Een vrij basic template die winstgevendheid berekent, maar ook een verkooprijs voor je aangeeft om optimale marges te bereiken.

Kenmerken:

– Break-even schattingen ook inbegrepen
– Tabel of grafiek om gegevens weer te geven
– Support voor de meeste productlijnen

Deze FBA scanner voor Android laat je snel en eenvoudig producten scannen op basis van de SKU.

Kenmerken:
– Prijsdata (basic) voor alle productcategorieën
– Integratie met Listtee Amazon FBA listing tool
– Scan barcodes met Bluetooth ScanFob of je telefooncamera

COGS (Cost Of Goods Sold) is een heel belangrijke meting voor je Amazon bedrijf. Met de tips van Second Half Dreams leer je hoe je dit allemaal voor elkaar kan boksen. Heel simpel in een Excelsheet.

Kenmerken:

– Traceer je verkoophistorie en ideeën
– Zeer geschikt voor beginnende verkopers
– Eenvoudig te gebruiken

Een Amazon FBA Calculator om winstgevendheid, maar ook FBA en FBM kosten mee te berekenen.

Kenmerken:

– Je leert productmarges beter te begrijpen met deze calculator
– Vergelijk fulfillment mogelijkheden
– Bereken je nettowinsten

Een makkelijk te gebruiken spreadsheet met kleur-gecodeerde secties waarmee je alle aspecten van je verkopen kan analyseren.

Kenmerken:

– Bevat geautomatiseerde calculaties
– Beweeg over objecten in het bestand, voor meer details
– Simpel te gebruiken

Een calculator om je ACOS (Advertising Cost Of Sale) mee te berekenen, handig voor wanneer je gesponsorde Amazon campagnes draait.

Kenmerken:

– Leer beter break-even points te bergrijpen voor je PPC ads
– Vul je data in en krijg binnen 1 minuut schattingen
– Veel handige functies

Kosten Amazon fba

Handig voor wanneer je kosten wilt berekenen voor verschillende platformen.

Kenmerken:

– Totale kosten en winst berekenen voor een product
– Kostenbesparing op basis van fulfillment opties
– Laat je details zien die met de verkoop en fulfillment te maken hebben

Een gratis Amazon FBA calculator voor de Duitse verkopers.

Kenmerken:

– Schattingen voor retourzendingen (terugbetaling) en verzendkosten
– Inclusief velden voor belasting en douane
– Eenvoudig te gebruiken

Een handig Windows gebaseerd programma, en uitermate geschikt voor beginnende verkopers die op Amazon starten.

Kenmerken:

– Eenvoudig te gebruiken
– Een downloadbaar programma
– Basic en gratis te gebruiken calculator

Uniek in die zin dat je er een CSV bestand mee kan uploaden en meerdere producten kan analyseren op basis van ASIN, UPC of SKU.

Kenmerken:

– CSV import om snel meerdere producten te scannen
– Grote aantallen tegelijkertijd
– Komt met een gedetailleerde handleiding voor het gebruik van alle functies

Niet helemaal gratis, maar wel zeer nuttig voor verkopers die in bulk gedetailleerde berekeningen willen maken en dingen makkelijk kunnen aanpassen.

Kenmerken:

– Simpel in gebruik
– Automatisch Seller Central Data Reports downloaden
– Een gestroomlijnde dashboard met een strak overzicht van alle belangrijke data

48. Ultimate FBA Calculatorfulfillment by amazon

Wederom een handige Chrome extensie om winst en ROI te berekenen.

Kenmerken:

– Je kan simpel alle parameters aanpassen
– Gratis download en gebruiken met een licentie
– Snel en eenvoudig winstmarges + ROI inschatten

Nog zo’n handig calculator voor elke verkoper die makkelijk en snel dingen wil doorbereken.

Kenmerken:

– ROI op basis van groothandelprijzen
– Houdt rekening met verzendkosten in het hele distributieproces
– Krijg een snel en duidelijk beeld van de nettowinst en ROI voor elke situatie

Handige schatting van de kosten op basis van de product-URL of SKU.

Kenmerken:

– Geen verassingen maar realistische cijfers
– Schattingen van FBA kosten en brengt vooraf gemaakte kosten in beeld
– Eenvoudig te gebruiken met Market Intelligence van Viral Launch

Nu je een hele reeks aan Amazon FBA Calculators tot je beschikking hebt, is het tijd er een aantal te gaan gebruiken …succes met berekenen!

Heb jij vragen naar aanleiding van dit artikel? Laat dan een reactie hieronder achter, ons team staat klaar om jouw vragen te beantwoorden!


Over de schrijver
Hallo, Ik ben bas. Ondernemer op Slippers is de beste samenvatting van mij! Ik reis samen met mijn familie de wereld rond terwijl de business doordraait!Eigenaar van DisQounts International BV. Toonaangevend in FMCG (Fast moving Consumer Goods) en winnaar van het snelst groeiende crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! En natuurlijk Plazatalk, een platform waarin wij (startende) ondernemers helpen succesvol te verkopen via Marketplaces zoals bol.com en Amazon! Ik probeer over interessante onderwerpen blogs te schrijven. Mocht je leuke / interessante onderwerpen weten waarover we kunnen schrijven, laat dan een reactie achter onder deze blog. Veel leesplezier!
Reactie plaatsen