Alibaba wholesaler: 10 gouden tips voor het inkopen van producten
Alibaba wholesaler: 10 gouden tips voor het inkopen van producten
23 januari 2021 

Alibaba wholesaler: 10 gouden tips voor het inkopen van producten

Alibaba wholesaler is een platform waar de meeste startende verkopers mee starten…een megaplatform vol met Chinese leveranciers waaruit jij de beste kan kiezen. Het kan voor nieuwe verkopers die starten met producten inkopen en doorverkopen soms een beetje intimiderend overkomen allemaal. Er komen veel processen op je af en 1 daarvan is het vinden van leveranciers die je producten kunnen maken, en dan ook je eerste bestelling te plaatsen..

Maar dan komt natuurlijk gelijk je volgende vraagstuk: hoe vind je die beste leveranciers op Alibaba.com. Je zal vast wel verhalen hebben gehoord, over verkopers die tegen frauduleuze praktijken oplopen nadat ze in zee zijn gegaan met een leverancier. En dat je er beter maar uit de buurt kan blijven, want het is niet te vertrouwen allemaal …maar is dat ook zo? Het antwoord is: natuurlijk niet, de Alibaba wholesaler is een perfect online platform om te zoeken naar leveranciers en 100% veilig indien je weet waarnaar je moet kijken.

Want dat is extreem belangrijk …je zal namelijk met filters aan de slag moeten gaan, om de beste leveranciers eruit te kiezen. Indien je dit overslaat of niet goed zal uitvoeren is de kans op debacles inderdaad aanwezig, maar neem je de juiste stappen dan is die kans nihil.

In dit artikel laten we je zien wat Alibaba is, welke soorten leveranciers er eigenlijk allemaal zijn en geven we je 10 tips mee om de beste leveranciers te kiezen om zaken mee te doen.

Lees hieronder verder om dit allemaal te ontdekken.


Alibaba wholesaler in het kort

Alibaba wholesaler in het kort

Je kan natuurlijk op de meest simpele manier naar de Amazon wholesaler kijken en dan is het de Chinese variant van bv. Amazon of eBay voor B2B wholesale …maar het is eigenlijk nog een stukje complexer dan dat.

Alibaba.com is een B2B marktplaats, maar de Alibaba Groep is het moederbedrijf van veel meer namelijk 9 enorm grote bedrijven operationeel in meer dan 200 landen en territoria en zijn gespecialiseerd in onder meer e-commerce, retail, internet, AI (Artificial Intelligence) en technologie.

En veel mensen snappen dit niet helemaal …maar we gaan het je hieronder even uitleggen.

Alibaba is dus een veel groter overkoepelend bedrijf die zich met veel verschillende dingen bezig houdt op de markt. Het is een van de allergrootste bedrijven met veel meer om het Alibaba.com platform heen, en dat hangt allemaal met elkaar samen.

En zo kom je er dus achter dat in vergelijking met Amazon of eBay, Alibaba veel groter is dan die twee en zich op veel meer vlakken laat gelden.

Sterker nog …Alibaba Group verslaat alle US retailers gecombineerd op het gebied van verkopen en winsten sinds 2015 …inclusief alle grote spelers zoals Amazon, eBay en Wallmart.

Echter, de meeste mensen denken bij het horen van de naam Alibaba alleen maar aan Alibaba.com …de online marktplaats om leveranciers te vinden producten te importeren uit China en door te verkopen via allerlei internationale online marktplaatsen. In dit artikel gaan we het ook specifiek daarover hebben, Alibaba.com, het online platform dat voor verkopers belangrijk is om via het onderdeel product sourcing de juiste leveranciers te vinden.

Want je zal er echt voor moeten zorgen dat je het doen van onderzoek, waarbij je ook een geschikte leverancier zoekt voor het maken van je producten, uiterst serieus neemt. Het kan je succes namelijk maken of kraken. En het voordeel is dat leveranciers zoeken via het Alibaba wholesaler platform je enorm zal gaan helpen die pareltjes van leveranciers te vinden. Er is namelijk veel data beschikbaar die extreem waardevol is, en met de nodige filters pik je er zo alleen de beste leveranciers uit …waardoor je kans op uitstekende samenwerkingen enorm toeneemt.

Welke leveranciers heb je op Alibaba.com?

En om te beginnen zal je eerst even op de hoogte moeten zijn van wat voor soorten leveranciers er zijn op het Alibaba wholesaler platform. Je kan ze in grote lijnen onderverdelen in 2 categorieën, namelijk:

1. Manufacturers (fabrikanten)
2. Trading companies (handelsbedrijven, ofwel groothandels)

Om even wat meer inzicht te krijgen van deze, laten we je zien wat de verschillen zijn en kan je zo beter vaststellen wat voor jouw de beste keuze is.

Fabrikanten
Een fabrikant zal, logischerwijs, alle producten “in-house” voor je produceren en ze gebruiken hiervoor het Alibaba wholesaler platform om zichzelf te profileren. Wat je bij fabrikanten op Alibaba.com vaak ziet, is dat de Minimum Order Quantities (MOQ’s) vrij hoog liggen …wat erop neer komt dat jij op voorhand een grotere investering zal moeten doen om voorraden aan te leggen. Hier moet je dus ook rekening mee houden.

Het is voor fabrikanten vaak ook interessanter of zelfs noodzakelijk, want te kleine orders dekken meestal niet de kosten …laat staan dat die fabrikanten er dan nog iets mee zullen verdienen. En fabrikanten willen ook graag serieuze samenwerkingen aangaan met inkopende partijen …daarom is het aangeven van jouw plannen met hun voor de langere termijn ook zo belangrijk tijdens je eerste gesprekken met de leveranciers die je hebt uitgekozen.

En ga je in zee met fabrikanten, zal je ook zelf de opslag moeten regelen (of wanneer je een Amazon FBA verkoper bent in een van hun Amazon Fulfillment Centers opslaan) …want fabrikanten leggen meestal geen voorraden aan. Het is dus ook belangrijk rekening te houden met langere productietijden en levertijden van je voorraden en helemaal tijdens drukkere periodes van het jaar, zo voorkom je het “NEE” verkopen aan klanten.

Zo merk je gelijk al dat er verschillende aspecten zijn bij het zaken doen met en via het Alibaba wholesaler platform, waarmee je goed rekening zal moeten houden. Het is logisch dat fabrikanten niet voor 25 items hun hele fabriek zullen opstarten en anderzijds duizenden items op voorraad te hebben van je producten, wanneer je er maar 50 per maand verkoopt …en daarom zal je dus op voorhand moeten weten en bepalen wat precies je plannen zijn, ofwel deze duidelijk in beeld brengen voor een transparante en doelgerichte aanpak.

En doe je dat allemaal goed, is Alibaba.com het perfecte online B2B platform om leveranciers te zoeken en vruchtbare samenwerkingen met ze aan te gaan.

Trading companies
Je kan er ook voor kiezen om met handelsbedrijven (ofwel groothandels) zaken te doen, en waar je dan goed op moet letten is dat de items vaak merkloos zijn en jij hier een eigen stempel op kan drukken. Indien dit niet het geval is, gebeurt ook nog wel eens te vaak dat het om nagemaakte of nepproducten gaat. Verder houden Chinese wholesalers lang niet allemaal grote voorraden aan, waardoor de MOQ’s ook nog vrij hoog kunnen liggen omdat ze “on-demand” werken.

Maar doe je zaken in specifieke niches (of kleinere fabrikanten), liggen de MOQ’s vaak een stuk lager of bestaan ze zelfs helemaal niet. Je kan via deze route ook beter onderhandelen dan met grote fabrikanten die meestal ook flinke aantallen produceren en verschepen naar grote inkopers.

10 gouden tips voor het inkopen van producten

Nu je even een korte introductie hebt gehad van wat het Alibaba wholesaler platform is, met daar achteraan een inleiding van de verschillende soorten leveranciers …gaan we het nu eens hebben over de 10 gouden tips die je helpen de beste leveranciers te selecteren om succesvol producten te importeren uit China.

1. Vink deze 3 check-boxen af

Wanneer jij op zoek bent naar leveranciers op het Alibaba wholesaler platform, is het belangrijk dat je een paar filters toepast en verfijnt om de beste leverancier te vinden zodat je met importeren kan beginnen. En hierbij moet je simpelweg 3 zoekfuncties gebruiken namelijk:

• Gold Supplier
• Trade Assurance
• Assessed Supplier

Een “Gold Supplier” heeft persoonlijke toewijding gedaan, om betrouwbare producten en diensten te leveren aan inkopende partijen. Ze betalen het Alibaba wholesaler platform om die status te verkrijgen.

Leveranciers met “Trade Assurance” zijn ook beter dan partijen die dat niet hebben, het is een gratis service die door Alibaba.com gefaciliteerd wordt en moet voor meer vertrouwen zorgen tussen (in) kopende partijen en leveranciers. Het is een soort extra bescherming, voor wanneer er geschillen ontstaan tussen beide partijen op het gebied van kwaliteit of verzending van de producten.

Bij een leverancier met Trade Insurance wordt er een set van regels gehanteerd, en wanneer die hier niet aan tegemoet zal komen …voldoen leveranciers dus niet aan vooraf gemaakte afspraken. En die komen neer op:

• On-time shipment protection: wanneer een leverancier je producten niet levert op de afgesproken datum, zal Alibaba je een “refund” voorstellen.

• Product quality protection: en ook wanneer je producten niet overeenkomen met de kwaliteit die je hebt afgesproken, of een ander aantal zijn, zal Alibaba je wederom een voorstel doen voor terugbetaling van je geld.

• Payment protection of your covered amount: kortom, indien de leverancier dus niet voldoet aan die 2 zaken …kan je jouw geld terug ontvangen van Alibaba voor de gedekte hoeveelheid producten. Op de website van Alibaba.com kan je meer vinden over Trade Assurance en ook de algemene voorwaarden ervan bekijken.

En dan heb je tot slot nog de “Assessed Supplier”, wat neerkomt op leveranciers die een onafhankelijke derde partij hebben ingeschakeld, om hun bedrijf te verifiëren …al is dat niet altijd even makkelijk.

Maar wanneer je dus naar leveranciers gaat zoeken op het Alibaba wholesaler platform, en je kan deze 3 aspecten afvinken (wanneer een leverancier dus alle 3 heeft), geeft je dat meer vertrouwen in die leverancier en kan je normaal gesproken met een gerust hart in zee gaan met die partijen. Verder zal je natuurlijk daarna nog op meer dingen moeten letten, en ook duidelijk jouw wensen en eisen moeten overbrengen op die leveranciers …om jezelf ervan te verzekeren dat alles op een goede manier zal verlopen.

2. Kies een “Gold Supplier” die al jaren producten levert

Je zal dus om te beginnen willen kijken naar welke leveranciers een Gold Supplier zijn, gezien deze leveranciers een status “gekocht” hebben wat aangeeft dat ze over het algemeen tot de meer professionele en serieuze partijen behoren. Wat je natuurlijk wel goed moet snappen is dat het niet een werkelijke, door onafhankelijke derde partijen beoordeelde verificatie is VAN die leveranciers. Het is namelijk een gekochte status en er wordt dus niet grondig onderzoek uitgevoerd door derde partijen die de leveranciers helemaal onder de loep nemen.

Echter, is het wel natuurlijk zo dat die leverancier aardig diep in de buidel moeten tasten voor een dergelijke status. Wat dus aangeeft dat je hoogstwaarschijnlijk niet met frauduleuze partijen te maken hebt …maar het is dus ook niet de enige en alles bepalende factor die je verzekert van een goede leverancier. Je zal er wel het eerste kaf van koren mee scheiden en de leveranciers eruit filteren die net een stapje verder gaan om zich te bewijzen.

Verder moet je ook altijd even nagaan hoe lang die Gold Supplier al zaken doet op het Alibaba wholesaler platform, omdat het je meer bevestiging geeft over de betrouwbaarheid van die leverancier. Iemand die net begonnen is en gelijk bij de start (of kort daarna) een Gold Supplier status heeft gekocht, zal nog geen enorme staat van dienst hebben …en dan blijft het zonder verdere informatie nog steeds iets meer een gok hoe die leverancier zal presteren.

3. Ga voor leveranciers die een “Supplier Assessment” hebben afgelegd

En dan gaan we kijken naar leveranciers die de “Supplier Assessment” hebben doorstaan, want hierbij worden ze wel door onafhankelijke derde (externe) partijen) geverifieerd …wat jou feitelijk nog meer zekerheid geeft, omdat er nu meer onderzoek gedaan wordt naar die leverancier.


Verder moet je ook snappen dat het niet makkelijk is om die goed te doorlopen, en leveranciers dus echt goed hun zaken op orde moeten hebben willen ze die status krijgen. Wat natuurlijk voor jou een voordeel is, omdat het moeilijker verkregen wordt …zal die leverancier dus nog een stuk verder gaan dan alleen maar een Gold Supplier status (die gewoon kan worden gekocht).

Over het algemeen geven die leveranciers ook meer inzichten over hun capaciteiten en bedrijfsprestaties wat voor een open en transparante samenwerking zorgt …en wanneer je leverancier dus naast een Gold Supplier status dus ook een Supplier Assessment heeft ….is dat een extra signaal om zaken te gaan doen met die leverancier.

4. De “legal status checked” alleen zal echt niet volstaan

Het is een beetje dubbel, want ook dit is wederom een soort extra check. In dat geval zal een leverancier namelijk de status “legal status checked” krijgen, nadat een werknemer van het Alibaba wholesaler platform langs is gegaan bij het bedrijf om te zien of het wel echt bestaat. En dat kan je natuurlijk extra zekerheid geven, omdat je nu niet te maken hebt met een op papier “fictief” bedrijf …waardoor kansen op frauduleuze praktijken dus af zullen nemens.

Maar het is ook niet een allesbepalende factor, want het kan natuurlijk ook dat leveranciers (die er malavide praktijken op nahouden) een pandje huren voor 1 of 2 dagen om te laten zien dat ze “echt” bestaan. En nadat alles is afgerond, krijgen ze dan gewoon de status “legal status checked” …omdat er verder niet wordt gekeken naar huurcontracten of verificaties op dat gebied.

Ga hier dan ook zorgvuldig mee om, en laat het zeker niet je enige beoordelingsfactor zijn. Zo voorkom je dat het wellicht toch tot een debacle zal leiden.

5. Neem de tijd te ontdekken wat “Secure Payment” is

Zorg ervoor dat je even tijd gaat inlassen om alles omtrent “Secure Payment” goed te leren begrijpen om flaters te voorkomen. Veel (nieuwe) inkopende partijen slaan dit onderdeel over en komen daardoor van een koude kermis thuis. Want leveranciers gebruiken de voorwaarden die hiermee gepaard gaan, nog wel eens teveel in hun voordeel. En omdat de meeste verkopers die niet helemaal goed snappen, kan dat leiden tot geschillen …terwijl ze niks illegaals blijken te doen, maar jou verwachtingen anders zijn.

Ga dus even na welke voorwaarden dat zijn …lees alles goed, en wees altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen aangaande dit onderwerp.

6. Vraag je leverancier naar referenties

Sta je op het punt om jouw hard verdiende euro’s uit te geven om zaken te doen met een leverancier die je niet kent en nog nooit hebt ontmoet, wil je eigenlijk nog wat meer bevestiging over de legitimiteit van die leverancier. En dat kan je doen door bv. te vragen naar referenties. Het beste is om hierbij ook nog te vragen naar welke landen ze producten exporteren, en of ze zaken doen met Nederlandse inkopend partijen (of dat anders zaken doen met buurlanden). Want op die manier kan je een beetje achterhalen of ze aan bepaalde wensen en eisen kunnen voldoen die geografisch gezien ook een rol kunnen spelen.

Wanneer een leverancier hier heel moeilijk over doet, of daar geen informatie over wil delen …dan is het wellicht beter om die leverancier gelijk van je lijstje (shortlist) weg te strepen gezien dat meestal geen goed teken is. Indien een leverancier namelijk helemaal niks te verbergen heeft en trots is op de succesvolle zaken die ze doen, zullen ze die informatie graag met je delen …zodat er nieuwe klanten worden binnengehaald.

Ter aanvulling daarop kan je ze ook direct bellen (het kan zijn dat je misschien wel met een taalbarrière te maken krijgt, al zijn er tegenwoordig veel Chinese leveranciers die de Engelse taal wel redelijk machtig zijn) …en vragen te stellen naar specifieke onderwerpen die alleen iemand in de niche weet te beantwoorden. Zo kan je achterhalen of ze weten hoe de producten gefabriceerd dienen te worden.

7. Stel jezelf de vraag waarom je voor een leverancier kiest

Het klinkt natuurlijk voor de hand liggend, maar vraag jezelf eens serieus af waarom je voor een bepaalde leverancier hebt gekozen. Wat is de reden dat je met juist DIE leverancier in zee wilt gaan? En het kan zijn dat het voor een groot deel met de inkoopprijs van je producten te maken heeft.


Maar …wanneer die prijs veel lager is dan die van andere leveranciers, raden we je aan oplettend te zijn. Omdat het meestal een eerste teken is dat er toch iets niet helemaal blijkt te kloppen, want waarom kunnen ze die lage prijs bieden (we praten hier niet over kleine voordelige verschillen, maar een duidelijke afwijking van de inkoopprijs ten opzichte van de concurrentie). En vervolgens is ons advies dan ook eerst even goed op de hoogte te zijn van de “Secure Payment” voorwaarden …en ook een proefbestelling te doen, voordat je volledige voorraden gaat inslaan bij die leverancier.

Je merkt dat het allemaal specifieke dingen zijn, waardoor de fijne kneepjes van het vak worden geleerd. Ze zijn zo belangrijk wanneer je zaken gaat doen met een leverancier via het Alibaba wholesaler platform. En we kunnen je vertellen dat hoe klein deze dingen ook zijn, al die aspecten samen ervoor zorgen dat je succesvol zal zijn of niet.

8. Check website, e-mail en bedrijfsnaam van je leverancier

Verder kan je ook nog het nodige andere onderzoek verrichten, wanneer je nog niet helemaal overtuigd bent van een leverancier waarmee je “mogelijk” zaken wilt gaan doen. En de eerste stap die je zou kunnen nemen is een “Whois lookup” …het komt er feitelijk op neer dat je kijkt op wiens naam de website van je leverancier staat om te checken of het overeenkomt met de gegevens die je al van een leverancier hebt (of na het zoeken ernaar hebt gevonden).

Je kan natuurlijk ook Google inzetten, om te kijken of er “verhalen” bekend zijn van de leverancier die op jouw shortlist staat.

Hiervoor kan je bv. de zoekopdracht “scam:bedrijfsnaam” gebruiken om te kijken of er minder goede ervaringen zijn met die leverancier. Je zal dan een pagina met zoekresultaten krijgen en meestal kan je al in 1 oogopslag zien of er minder goede artikelen worden geschreven over die leverancier (of dat ze op betrouwbare review websites een lage rating krijgen). In de praktijk kan het natuurlijk ook voorkomen dat bedrijven een slechte naam hebben gekregen, maar hun bedrijf hebben opgezegd (of failliet hebben laten gaan) om vervolgens onder een nieuwe naam een nieuw bedrijf te starten. Zorg er dus voor dat je ook bij hele nieuwe bedrijven goed oplet, want het kan zomaar zijn dat ze hun slechte naam in Google hebben …maar dat hun nieuwe bedrijfsnaam nog steeds een goede naam heeft, tot het straks wellicht opnieuw fout gaat.

Je kan overigens ook kijken op forums van het Alibaba wholesaler platform zelf, om te achterhalen of er partijen zijn waar je op moet letten. Er bestaan zelfs ook onafhankelijke “Alibaba Gold Supplier scam websites” waar je leveranciers kan vinden die het niet helemaal volgens het boekje doen.

En dan kan je ook nog het e-mailadres van je leverancier controleren. Want over het algemeen gebruiken professionele leveranciers een e-mailadres met de bedrijfsnaam erin (het is niet zo zwart-wit …maar kan wel worden meegenomen in je beoordeling van leveranciers). Wanneer een bedrijf namelijk een Gold Supplier is en ook aan de andere filters voldoet, is het ook zeer waarschijnlijk dat ze een eigen website hebben en ook e-mailadressen gebruiken met de bedrijfsnaam (of websitenaam) erin.

Hebben ze dat niet en bv. een gratis e-mailaccount …vraag jezelf dan (zonder gelijk conclusies te trekken hierbij) wel even af waarom dat zou kunnen zijn, samen met nog meer dingen die niet blijken te kloppen kan dit je beoordeling aangaande die leveranciers versterken of niet.

Nog steeds niet helemaal zeker van de leverancier? Je hebt nu al veel graadmeters die je helpen een goede leverancier te kiezen, maar kloppen hiervan een aantal dingen niet …of heb je er geen goed gevoel bij, skip die leverancier dan en ga verder met de rest van je lijstje.

9. Laat je niet uit het veld slaan door MOQ’s

Laat je niet uit het veld slaan door MOQ’s

Indien jij een startende ondernemer bent met een zeer klein budget om inkopen te doen, is er ook nog wel een “workaround” om toch met leveranciers in zee te gaan voor (iets) kleinere bestellingen. En hoe je dat kan doen is vrij simpel: onderhandelen!

En ook al is het simpel, onderhandelen zelf zal je wel moeten leren. Want om een goede samenwerking op te bouwen met je leveranciers, zal je dingen op de juiste manier moeten aanpakken en voor de een is dit vanzelfsprekend …terwijl het voor sommige nieuwe ondernemers een leercurve is.

Je zal merken dat op het moment dat jij een beetje goed kan onderhandelen, leveranciers gerust wel bereid zijn om wat te schipperen. Uiteindelijk wil een leverancier natuurlijk graag zaken met je doen, en zolang ze maar zien dat jij een serieuze inkoper bent willen ze echt wel water bij de wijn schenken.

Zorg er ook voor dat je niet gelijk TE agressief gaat onderhandelen, maar ga eerst eens kennismaken met je leverancier. Leg uit wat je plannen zijn en stel de belangrijkste vragen die je altijd moet stellen. Op die manier bouw je een relatie met die leverancier op en kunnen jullie werken aan een vruchtbare samenwerking. Verder moet je ook snappen dat de ene leverancier op het Alibaba wholesaler platform de andere niet is …ga je teveel onderhandelen en wil je het onderste uit de kan qua prijzen, kan het zijn dat (zeker kleinere) fabrikanten de opdracht willen binnenhalen en akkoord gaan met jouw inkooprijs.

Maar vaak worden er dan wel ergens gaande het proces dingen overgeslagen, andere materialen gebruikt of maatvoeringen veranderd. Want de leverancier zal toch ergens op moeten besparen, zodat ze de kosten er nog uithalen …en uiteindelijk ook nog een boterham willen verdienen. En bedenk daarbij dat je leverancier natuurlijk ook een gezin heeft en rekeningen dient te betalen. Je kan dus best onderhandelen over de prijs, maar wees wel eerlijk en realistisch.

10. Overweeg PayPal voor je betalingen

En om jezelf nog meer te verzekeren van een bestelling die in orde is, kan je ook overwegen om PayPal te gebruiken voor het betalen ervan. Want hiermee bouw je weer een extra laagje van beveiliging in, in het proces van importeren. Je moet wel weten dat de betaling dan niet via het Alibaba wholesaler platform gedaan kan worden, omdat ze die optie niet faciliteren. Via die weg ben je dus ook niet gedekt met de bijbehorende garanties van Alibaba.com.

In plaats van daarvan ben je gedekt met het “PayPal Purchase Protection” programma …en het kan in je voordeel werken te betalen via deze weg.

Want op het moment dat jij jouw producten niet in goede orde ontvangt, kan het geld worden teruggehaald …zorg er wel voor dat je dan de levering op de correcte manier terugstuurt naar je (Chinese) leverancier.

Let ook wel op dat je eerst even nagaat welke kosten daarmee gepaard gaan, want je wilt die wel graag op voorhand even weten natuurlijk.

Verder zal je (nadat je weet met welke leveranciers je te maken hebt) hoogstwaarschijnlijk wel via “Wire transfers” (bankoverschrijvingen) zaken doen, omdat dat op de langere termijn hoogstwaarschijnlijk beter zal werken. En je weet dan ook zeker of de leveranciers te vertrouwen zijn, goede producten leveren en ook de klantenservice op orde is …en zullen er dan ook vrij weinig of geen redenen zijn om je geld terug te laten boeken, of andere hobbels op de weg zijn die je via Paypal laten doen betalen.

Ga jij ook importeren via het Alibaba wholesaler platform?

Je weet nu waarop gelet zal moeten worden, en neem deze 10 gouden tips ook zeker serieus …want het gebeurt nog te vaak dat nieuwe verkopers die willen starten met het importeren van producten, en hier niet op letten, er de boot mee ingaan door ze over te slaan. Er komt best wel wat kijken bij het inkopen van producten, zeker in China …maar gebruik de tips en het Alibaba wholesaler platform en je zal merken dat er heel goed zaken kan worden gedaan via deze weg.

Het is beter om verantwoord, slim en veilig je eerste stappen te zetten in dit avontuur dan TE snel je eerste bestelling te plaatsen. En snel aan dingen werken is prima, maar wie overhaast te werk gaat maakt fouten …en die fouten komen veel nieuwe ondernemers duur te staan.

Ga dus op de juiste manier van start …en wees succesvol!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland!In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Reactie plaatsen