Alibaba Freight: 7 tips en 7 valkuilen als je wilt importeren via Alibaba
Alibaba Freight: 7 tips en 7 valkuilen als je wilt importeren via Alibaba
14 april 2021 

Alibaba Freight: 7 tips en 7 valkuilen als je wilt importeren via Alibaba

Alibaba Freight Forwarding is een gemakkelijke manier om jouw goederen in een mum van tijd naar je te verzenden. Je moet echter wel altijd maatregelen nemen om de problemen in de procedure tot een minimum te beperken.

Je zal namelijk “shipments” moeten beheren om alle internationale processen goed te kunnen managen voor jouw online business.

En Alibaba Freight kan hierbij prima assisteren, aangezien er vanuit verschillende locaties wereldwijd wordt geïmporteerd. Freight forwarders (expiditeurs) zoals Alibaba Freight worden dus feitelijk gebruikt om de logistiek een heel stuk te vereenvoudigen.

Hiermee ondersteund het tijdens importeren uit China en draagt ook bij aan de snelheid en effectiviteit van je leveringen. Zo kunnen ondernemers focussen op andere belangrijke processen in plaats van te concentreren op hun verzendingen. De expediteurs geven real-time informatie over de voortgang van de verzending. Verder assisteren ze ook bij processen tijdens onderhandelingen met de leverancier.

We gaan je hieronder 7 tips laten zien voor Alibaba Freight Forwarding en 7 valkuilen waarop je moet letten bij het doen van inkopen via Alibaba …lees verder om ze hieronder te bekijken!

Alibaba is qua “cijfers” verreweg het grootste e-commercebedrijf, groter dan eBay en Amazon. Het helpt kopers van over de hele wereld bij het leggen van contacten om vervolgens samenwerkingen te beginnen met leveranciers, vooral uit Azië. Bovendien heeft het een uitgebreide directory die het gemakkelijker maakt om leveranciers in elk domein ofwel niche te vinden.

Net als andere bedrijven heb je ook op Alibaba expediteurs die helpen bij het verzenden van goederen. En dat maakt het voor de klanten gemakkelijker om hun goederen zonder gedoe te laten versturen. Wel 1 ding om op te merken is dat de expediteur de goederen niet verplaatst, maar helpt bij het beheer van het logistieke netwerk. Alibaba Freight forwarders helpen bij het nemen van goede beslissingen voor de logistiek van de koper.

Een Alibaba Freight forwarder heeft dus verschillende functies die heel belangrijk zijn voor het reilen en zeilen van verzendingen. Het doel is vereenvoudiging van alle processen, om het versturen van voorraden simpeler te laten verlopen. Verder worden er ook verschillende elementen van het internationale transport geregeld. Daarbij helpt een Alibaba Freight Forwarder bij de naleving van belangrijke aspecten die komen kijken bij internationale verzendingen.

Afgezien daarvan helpt de Alibaba Freight forwarder bij het reguleren van import en export volgens internationale voorschriften. Ze ondersteunen bij het economisch maken van alle verzendprocessen, het onderhandelen over de prijs en het bepalen van de snelste route om productvoorraden rap bij jouw te krijgen.

Tip 3: Voor- en nadelen van Alibaba Freight ForwarderVoordelen en nadelen van Alibaba Freight

Er zijn verschillende voor- en nadelen bij het kiezen van een Alibaba Freight Forwarder …ontdek ze hieronder.

Voordelen

Laten we beginnen met de voordelen van een Alibaba Freight Forwarder en wat het je dus vanzelfsprekend zal opleveren.

Kostenefficiëntie
Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een Alibaba Freight Forwarder is dat het kosten-effectiviteit garandeert. De totale kosten van het verzendproces worden aanzienlijk verlaagd. Het is gunstig, vooral voor kleine bedrijven die hun budget voor verzendkosten strikter moeten beheren.

Grotere bedrijven kunnen hiervan profiteren door gebruik te maken van hun hulp bij het vinden van effectieve leveranciers. Bovendien kunnen ze er ook van profiteren met bepaalde afspraken (hoeveelheden) dat hun op maat gemaakte producten in minder tijd en voor lagere kosten worden goedgekeurd en verzonden.

Verder kunnen kleinere bedrijven leveranciers vinden die hen de producten aanbieden, en waarbij ze ook minimale hoeveelheden kunnen verzenden. Het meeste risico dat kopers lopen, zal te maken hebben omtrent betalingen. Een Alibaba Freight Forwarder helpt echter bij het onderhandelen over een haalbare prijs en zorgt ervoor dat de productkwaliteit overeenkomstig is, wat je dus garandeert van een beter verlopend proces aangaande importeren uit China.

Het proces verloopt behoorlijk rap
Het kan maanden duren voordat een reguliere zending arriveert. Met een Alibaba Freight Forwarder kan jouw zending echter veel rapper aankomen. Want die zullen opzoek gaan naar de meest snelle route zodat die producten ook echt (relatief) binnen no-time bij je aan zullen komen.

Ze coördineren ook met de leveranciers om ervoor te zorgen dat kwaliteitsproducten op tijd worden geleverd. Het proces wordt efficiënt, veilig en felxibeler voor de kopers. En zo wordt alles dus simpeler voor zowel de koper, maar ook leveranciers …waardoor dingen beter zullen verlopen. En ook de naadloze communicatie draagt bij aan dit proces.

Ervaring
Nog een ander voordeel van het inhuren van Alibaba Freight Forwarders is dat ze ervaring hebben met het beheren van logistieke processen. Zij weten hoe ze moeten omgaan met de logistieke documentatie en “compliances” (nakomen van bepaalde specifieke zaken of voorschriften). En bieden ze ook risicobeoordeling aan voor de verzending, waardoor de veiligheid tijdens douanecontroles wordt gewaarborgd.

De risicobeoordeling omvat een beoordeling van de verschillende parameters in de transactie. Parameters zoals leveranciersprofiel, betalingen, documentatie, orderverwerking, orderproductie, productkwaliteit, eindinspecties, etc. zijn in deze lijst opgenomen. Al deze worden beoordeeld om het risico van oplichting en inefficiënte service te minimaliseren.

Veiligheid
Zoals benadrukt, zorgen Alibaba Freight Forwarders voor de veiligheid van jouw goederen. Ze garanderen geen volledige veiligheid, maar verminderen het aantal fouten dat tijdens het proces kan optreden. Bovendien hoef je jezelf niet meer op jouw zending te concentreren, wanneer je eenmaal een goede expediteur hebt ingehuurd.

Je kan dus weer meer de focus leggen op belangrijke elementen van je online business …zonder dat je al teveel bezig hoeft te zijn met randzaken omtrent je verzendingen. Een Alibaba Freight Forwarder levert je dus sowieso meer vrijheid op en zorgt er ook voor dat alles vlekkeloos verloopt.

Gegarandeerde aankomst van je producten
Eenmaal ingehuurd, zorgt de Alibaba Freight Forwarder voor een gegarandeerde aankomst van jouw zending. Ze onderzoeken de meest optimale route en stemmen deze af met de leveranciers. Bovendien worden alle parameters vooraf besproken en beoordeeld, wat tijd bespaart.

Nadelen

Afgezien van de bovengenoemde voordelen van het gebruik van een Alibaba Freight Forwarder, laten we je hieronder een aantal dingen zien die een punt van aandacht creëren.

Toewijzingsprobleem
Zoals eerder opgemerkt, vertrouw je jouw goederen en verzending toe aan een zogeheten derde partij. Deze partij is er verantwoordelijk voor dat jouw zending veilig en op tijd aankomt. Ook wanneer je al eerder voor een Alibaba Freight Forwarder hebt gekozen kan toch nog het “eerst zien en dan geloven” principe weleens om de hoek komen kijken …en dat is op zich prima, want het geeft aan dat je serieus en nauwkeurig met importeren uit China omgaat. Het kost je dus wat extra tijd, en zal er een goede Alibaba Freight Forwarder uit moeten selecteren met wie jij in zee gaat. En wanneer jij alles zo gedetailleerd mogelijk doorneemt met die expediteur, zal dat je over het algemeen meer garantie bieden. Maar houdt daar dus wel rekening mee!

Gegevens
Het ontbreken van belangrijke ofwel essentiële gegevens (data) kan optreden, wanneer de beoordelingsfactoren en nalevingsrapporten niet worden gecoördineerd met de leverancier. Het is een van de belangrijkste oorzaken van vertragingen bij de verzending. Verlies van informatie, communicatiebarrières, etc. zijn enkele van de problemen waar “data deficiency” kan optreden en wat meestal vertraging oplevert bij het transport van jouw goederen naar land en plaats van bestemming.

Bovendien betekent een vertraging in de verzending dat jouw klanten de producten niet op tijd ontvangen. Dit kan jouw reputatie in de markt schaden. Indien de geleverde items voor jouw productie zijn, zou dit jouw productieprestaties kunnen minimaliseren en ook dat wil je niet in jouw businessactiviteiten zien gebeuren.

Het vinden van het juiste type expediteur is extreem belangrijk en je moet dus eventjes de tijd nemen om een goede Alibaba Freight Forwarder te vinden. Je kan daarvoor onderstaande stappen gebruiken. Op die manier zal je met grotere zekerheid een zonnige samenwerking beginnen …laten we eens kijken hoe je de beste eruit kiest.

1. Ontdek het type Alibaba Freight Forwarder die je nodig zal gaan hebben

Alibaba freight forwarderHet eerste wat je moet doen, is beoordelen wat voor soort expediteur je nodig hebt. Alibaba Freight Forwarders functioneren in verschillende domeinen. Dit kunnen gekoelde goederen, bulkmaterialen, AGF, gevaarlijke stoffen etc. zijn.

Het kiezen van de expediteur is afhankelijk van:

• Het soort goederen dat je van plan bent te importeren
• Persoonlijke transportvereisten die jij hebt
• Afhandelingsvereisten (voor het geval de goederen bv. kwetsbaar zijn)
• Opslagvereisten

Rekening houdend met deze vereisten, kan je een van de volgende modellen kiezen voor je freight forwarding:

Online Freight Forwarder
Met het oog op digitalisering werken online expediteurs steeds vaker met online platformen gezien de voordelen ervan. En die platforms zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de verzoeken van de klanten. Van het opvragen van offertes tot het boeken en betalen van de expediteur, kopers kunnen hun expediteur op deze wijze over het algemeen gemakkelijk klaarmaken voor hun verzending. Je kan de zending hierna eenvoudig online volgen.

Consultative Freight Forwarder
Ondanks de voordelen van een online expediteur, bieden adviserende expediteurs meestal ook een breed (of zelfs uitgebreider) scala aan diensten. Een adviserende expediteur biedt een uitgebreid netwerk van verzending, opslag en andere details.

Een adviserende expediteur biedt volledige logistieke diensten voor haar klanten. Denk hierbij aan het beheer van complexe verzendprocessen, tracking, “one call consultation”, etc. echter een nadeel van dit soort expediteurs zijn meestal de kosten. Want de prijzen liggen natuurlijk hoger met die aanvullende diensten in vergelijking met andere soorten expediteurs.

Goedkope Freight Forwarder
Indien je een budget moet onderhouden, dan is dit het soort expediteur voor jou. Want die goedkope expediteurs proberen zich concurrerend in de markt te boksen tegen lagere kosten voor import en export. Je kan verschillende transportmethoden vinden afhankelijk van de diensten die worden aangeboden (welke er allemaal bestaan bij een goedkope Alibaba Freight Forwarder).

Global Freight Forwarders
Zoals uit de naam al blijkt, opereren de wereldwijde expediteurs internationaal met activiteiten in meerdere landen. Deze bieden een breed scala aan diensten, zelfs ook asset-based, die betrekking hebben op logistieke operaties over bv. land, door de lucht en op zee. Je kan het soort diensten dat je wilt, gemakkelijk verfijnen en met hen coördineren voor een naadloze samenwerking.

Het kiezen van geschikte expediteurs
Terwijl je in gedachten houdt welk type expediteur je nodig hebt …is het tijd om enkele te evalueren om je keuze te maken. Je moet ervoor zorgen dat degene waarvoor je kiest efficiënt is, aangezien je van plan bent een langdurige samenwerking met die Alibaba Freight Forwarder aan te gaan. Een juiste keuze maken is heel belangrijk, omdat er bij het opstarten van die processen ook veel werk ingestoken zal worden en het dus ook tijd zal kosten. Zorg er dus voor dat je op een efficiënte manier te werk gaat + dat nieuwe samenwerkingen resulteren in vruchtbare winstgevende activiteiten.

Selectiecriteria bij het maken van een keuze
Wanneer jij een expediteur selecteert, moet je criteria opmaken die de expediteurs zullen beoordelen. Hiermee kan je jouw zoekopdracht beperken tot minder keuzes …waardoor je daaruit de juiste zal en in zee gaat met een partij die zal matchen bij wat jij verwacht van die Alibaba Freight Forwarder. Laten we eens kijken naar dingen waarop je moet letten:

• Checken via welke handelsroute je verzending verloopt
• Het soort diensten dat je geregeld wilt zien en die expediteurs kunnen fixen
• En welke vorm van transport, opslag en behandeling er wordt gebruikt

Je vindt tal van expediteurs die aan deze eisen voldoen. En zo kan je vervolgens de keuze die jij maakt baseren op ervaring, compatibiliteitsverhouding, reputatie in de markt, etc.

Evaluatie
Nadat je jouw criteria hebt ingesteld en een paar expediteurs zal gaan selecteren, is het tijd om jouw keuzes te verfijnen. Je kan jouw keuze bepalen aan de hand van die criteria. En op die manier kan je een Alibaba Freight Forwarder kiezen die je het maximale te bieden heeft, of in ieder geval aan jouw wensen en eisen voldoet. Je kan zowel lucht-, zee- en landexpediteurs kiezen op die een en dezelfde manier.

Zoeken
Nadat jij een definitieve lijst met expediteurs bent tegengekomen die aan jouw eisen voldoen, is het tijd om ze persoonlijk te beoordelen. Zoeken naar hun profielen, controleren op hun ervaring, reputatie en prestaties is een goede manier om een competente keuze te maken.

En je neemt al die extra zaken mee gezien het kan zijn dat je gemaakte selectie niet allemaal de beste zijn, waardoor je ze eventjes moet filteren. Daarom moet ervoor worden gezorgd dat elke keuze op individueel niveau wordt beoordeeld, zodat alleen de meest wenselijke kan worden gekozen.

Verder kunnen er ook oplichters tussen die fabrikanten zitten en die wil je er natuurlijk uit vissen. In relatief onschuldige gevallen nemen ze bv. bestellingen aan van de koper tegen hogere tarieven, terwijl ze contact opnemen met echte fabrikanten. Tijdens de ordervoorbereiding hebben ze kosten bespaard op de materialen en producten van mindere kwaliteit verwerkt. Nadat de transactie is voltooid, verdwijnen deze oplichters van het toneel. Daarom is het essentieel om dergelijke oplichters te vermijden. En hoewel dit dus echt niet door de beugel kan, zijn er ook gevallen waar malavide praktijken nog meer uit de hand kunnen lopen en wil je er dus echt voor zorgen dat je selectief te werk zal gaan met je Alibaba Freight Forwarders.

Naast oplichters zijn er ook groothandels die zogenaamd de titel fabrikant willen dragen en dat is natuurlijk ook niet juist. Ze rekenen hoge tarieven die vergelijkbaar zijn met die van voorkomende oplichters. Tevens verlagen ze ook de materiaalkosten tijdens de productie. Deze groothandels sturen de producten vervolgens op en bewaren een deel voor hun inventaris. Dit zorgt voor schendingen van het auteursrecht, aangezien deze groothandels deze producten tegen een lagere prijs kunnen verkopen vanaf hun platform.

Daarom moet je diep duiken in het selecteren van alle vermelde fabrikanten. Het helpt oplichters te vermijden en helpt ook jouw investering te beschermen. En het volgen van deze processen zal helpen bij het kiezen van een betrouwbare Alibaba Freight Forwarder.

Tip 5: Je keuze maken uit de top 10 Alibaba Freight ForwardersTips voor Alibaba freight

Hier zijn de top 10 Alibaba-expediteursbedrijven die jou effectief kunnen helpen bij zendingen (importeren) vanuit het buitenland:


1. Leelinesourcing

Leeline Sourcing is een van de meest gereputeerde inkoopbedrijven in China. Het bedrijf heeft inmiddels een behoorlijke staat van dienst en kan je dus helemaal naar behoren ondersteunen bij importeren. Het bedrijf biedt een breed scala aan sourcing-diensten. Deze omvatten product sourcing, inspectiediensten, leveranciers sourcing, etc.

Het bedrijf is ook gespecialiseerd in Alibaba Freight Forwarding-diensten. Met een uitgebreide manier van werken zorgt het bedrijf ervoor dat elk aspect van het logistieke netwerk voor haar klanten wordt afgedekt. Hun team heeft experts die professioneel zijn en zeer goed geïnformeerd zijn over de Chinese markt. Het bedrijf werkt samen met miljoenen leveranciers en coördineert efficiënt met betrekking tot het freight forwarding proces.

2. Sinotrans Long Haul Group Co. LTD

Sinotrans Long Haul Group Co. Ltd. is een ander voorbeeld van intelligente logistieke diensten. Het bedrijf werd in 2002 geregistreerd en is sindsdien exponentieel gegroeid met meer dan 23.000 medewerkers. Het bedrijf bestrijkt alle delen van China en vijf continenten in hun diensten. Hun uitgebreide logistieke netwerk maakt hen de grootste logistieke integrator in China. Bovendien biedt het bedrijf een breed scala aan diensten, waaronder B2B supply chain-logistiek en e-business-diensten met efficiëntie.

3. China Travel International Investment HK LTD

De China Travel International Investment HK Ltd. is een investeringsholding. Hun belangrijkste service-segment omvat toeristische attracties, waaronder hotelovernachtingen, themaparken, reisservices, etc. Deze services stellen het bedrijf in staat transportdiensten over de grens aan te bieden, waardoor ze een goede keuze zijn voor vrachtvervoer, vooral wanneer je goederen wilt die verband houden met hun servicedomein.

4. Jianfa Logistics Group Co. LTD

Jianfa Logistics Group Co. Ltd is een ander expeditiebedrijf dat actief is in het domein. Het bedrijf werd opgericht in 2000 en levert sindsdien concurrerende diensten. Sinds 2018 heeft het meer dan 200 werknemers. Het bedrijf functioneert met bekwaamheid, wat haar prestaties heeft verbeterd.

5. Sinosteel International Freight Co. LTD

Een andere naam in de branche van ondersteunende logistiek is Sinosteel International Freight Co. Ltd. Het bedrijf werd opgericht in 1954 en heeft sindsdien competentie ontwikkeld. Het biedt een breed scala aan logistieke diensten, inclusief beheer voor verzending, opslag, terminals, etc.

Het bedrijf is gespecialiseerd in expeditie en biedt een breed scala aan activiteiten. Ze maken het hele proces efficiënt door uitgebreide servicedekking te bieden voor het logistieke beheer dat hun klanten nodig hebben.

6. Jincheng International Logistics Group Co. LTD

Het bedrijf werd opgericht in 1995 en heeft haar expertise in het domein bewezen met behoorlijk concurrerende diensten. Het bedrijf staat ook bekend om zijn concurrerende expeditie-diensten die snel kunnen inspelen op de verzoeken van haar tevreden klanten.

Ze dienen ook in de luchtvaart-transportmethode en genereren ongeveer $ 1,99 miljoen dollar aan omzet. Het bedrijf biedt diensten aan bij het beheren van contacten, financiële gegevens en informatie van concurrenten om hun expertise te vergroten.

7. Zhenhua Logistics Group Co. LTD

Zhenhua Logistics Group Co Ltd., opgericht in 1993, is uitgegroeid tot een van de beroemdste expeditiebedrijven ter wereld. Het bedrijf heeft in meerdere zakelijke ondernemingen geïnvesteerd. Dit omvat China Communication Construction Company Ltd. en China International Marine Containers Co Ltd.

Het bedrijf heeft in totaal 36 dochterondernemingen en heeft via haar onderneming meer dan 3000 medewerkers in dienst. Het bedrijf is actief in meer dan 80 landen over de hele wereld. Het biedt een uitgebreid scala aan logistiek management en supply chain-diensten voor haar klanten met efficiëntie.

8. Zhongtong Ocean Logistics Group Co. LTD

Een andere naam in de expeditie-markt is Zhongtong Ocean Logistics Group Co. Ltd. Het bedrijf is al geruime tijd actief in het domein. Sinds de oprichting biedt het bedrijf een breed scala aan operationele diensten voor uitgebreid logistiek beheer.

9. China Railway United Logistics Co. LTD

China Railway United Logistics Co. Ltd. of CRUL is een van de toonaangevende logistieke bedrijven van de staat in China. Voornamelijk spoorwegexpediteurs in het land, om te voorzien in de toegenomen behoeften van dit bedrijf. Dit is de reden waarom het een ongeëvenaard voordeel heeft bij bulk cargo’s.

Het vervoermiddel, namelijk de spoorlijn, geeft het een unieke positie in termen van het aanbieden van diensten aan de klanten. De geïntegreerde klantenservice wordt de “waardeketen” voor de klanten genoemd, omdat het zo een competitief scala aan oplossingen onder één dak biedt. Bovendien levert het ook goederen en zendingen van de mijnen van het ene land naar de staalfabrieken van een ander land. Op deze manier helpt het bedrijven om hun import- en exportprocessen te verbeteren.

10. Shenzhen Huayun International Logistics Co. LTD

Shenzhen Huayun International Logistics Co. LTD, gevestigd in Tianjin Branch, China, maakt deel uit van de expeditie-branche. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren in het domein gewerkt en heeft meer dan 500 medewerkers verspreid over haar locaties.

Afgezien daarvan genereert het bedrijf jaarlijks zo’n meer dan $ 5,5 miljoen dollar aan omzet. Het bedrijf biedt expediteursdiensten met efficiëntie aan. Een van de belangrijke elementen van het bedrijf is de communicatie die het de klanten mogelijk maakt om voor zichzelf de beste optie te kiezen.

Tip 6: De kosten van een Alibaba Freight Forwarder leren kennenKosten Alibaba freight

Alle kosten die komen kijken bij een Alibaba Freight Forwarder, zijn ook voor een groot deel afhankelijk van de leverancier waar je producten vandaan haalt. Voordat jij een bestelling ontvangt, moet je met de leverancier communiceren over de methode waarmee zij de kosten berekenen. Het geeft je namelijk inzicht over verschillende kosten die betaald moeten worden.

Dit zal op basis van het gewicht in kilogram zijn, en de leverancier van wie je de zending ontvangt zal kosten in rekening brengen op basis van die gewichtsprijzen. Voor algemene goederen kunnen de verzendkosten variëren op basis van hun gewicht op hieronder staande manier:

• Voor goederen van 0,5 kg tot 10 kg bedragen de verzendkosten ongeveer $ 20 tot $ 100 dollar
• Voor goederen van 10 kg tot 20 kg bedragen de verzendkosten ongeveer $ 100 tot $ 200 dollar
• Voor goederen met een gewicht van 21 kg tot 100 kg bedragen de verzendkosten ongeveer $ 200 tot $ 500 dollar

Zoals eerder vermeld, zijn de verzendkosten afhankelijk van de gemiddelde gewichtskosten die zijn vastgesteld door de leverancier. Elke leverancier heeft verschillende tarieven vastgesteld die door Alibaba zijn geaccepteerd. Voordat jij bestelt, dien je contact op te nemen met de leverancier voor de prijzen en de minimale bestelhoeveelheid (Minimum Order Quantity, ook afgekort MOQ). Dit zal je helpen beslissen welke leverancier jij wilt inhuren met de beste tarieven.

De levertijd is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

• Bestelvoorbereidingen
• Productietijd
• Verzendtijd

Al deze factoren moeten worden overwogen voordat je een bestelling plaatst, zodat eventuele vertraging effectief kan worden aangepakt. Indien je met Alibaba werkt zal je eventjes de tijd moeten nemen om de beste leverancier voor jouw bestelbehoeften te vinden.Levertijd Alibaba freight

Het proces is hectisch, omdat je de leverancier moet identificeren, samples moet opvragen, samples moet bevestigen, over de prijs moet onderhandelen en de papieren van de verkoopovereenkomst gereed moet maken. Dit gehele proces kan soms maanden duren.

Aan de andere kant kan je een willekeurige leverancier kiezen, deze de details voor de bestelling geven en digitale factuur sturen. Later, wanneer de leverancier die factuur goedkeurt, kan je het geld opsturen om de bestelling gereed te maken. Dit alles is echter behoorlijk riskant.

Het verzendproces kan 15 dagen tot 6 maanden duren, afhankelijk van het soort bestelling dat je hebt geplaatst. Hoe complexer de bestelling, hoe meer tijd het kost voor de productie. Daarom zal het ook de verzendtijd verlengen.

Je hebt dus absoluut baat bij een goede Alibaba Freight Forwarder op het moment dat je begint met importeren …je zal merken dat er veel tijd en kosten bespaard kunnen worden. Laten we nu verder eens kijken naar 7 valkuilen die je ook eventjes onder de loep moet nemen. Het zal importeren via Alibaba nog soepeler laten verlopen.

Verzendopties Alibaba FreightHet kiezen van een verzendmethode is een gedoe. Het hangt af van het soort goederen dat je op het platform bestelt. Afgezien daarvan zijn het gewicht van de goederen, het volume, het land van bestemming, etc. ook enkele andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden.

Afhankelijk van deze factoren kan je overeenkomstig 3 methodes hanteren:

• Courier (koerier) is goed voor de items die onder de 100 kg wegen. Het is snel en kostenbesparender dan de rest van de methoden (indien je dus iets onder het eerder genoemde gewicht bestelt).
• Luchtvervoer is goed voor items die 100 kg tot 800 kg wegen. De levering duurt ongeveer 8 tot 15 dagen.
• Shipping (zeevracht) wordt meestal gebruikt voor bulkartikelen en duurt ongeveer een maand om te leveren.

Het type verzendmethode dat het beste bij je past, hangt dus af van het soort goederen dat jij zal bestellen. Luchtvracht kan duur zijn, maar het is in staat om zelfs bulkartikelen in ongeveer 10 dagen te vervoeren.

De verzending vanaf Alibaba is afhankelijk van verschillende factoren. Ordergoedkeuring, productie, inspectie, etc. zijn enkele van deze factoren. Indien je met die factoren rekening zal houden, kan het 15 dagen tot 6 maanden duren voordat jouw bestelling wordt verzonden.

Wanneer je bij Alibaba bestelt en hun verzending gebruikt, is het raadzaam om te proberen om scheepsvracht te gebruiken in plaats van andere methoden. Op die manier zal je namelijk het beste een redelijke prijs kunnen betalen voor je verzendingen. Ga je hogere aantallen (bulk) inslaan, zal er over het algemeen ook een deur opengaan om kortingen te onderhandelen.

Het enige wat je zal moeten doen, is jezelf registreren via Alibaba. Vervolgens zal je opzoek gaan naar een betrouwbare leverancier. Zorg ervoor dat je hen vraagt naar de unit-prijs, minimale bestelhoeveelheid, betalingsopties, etc. Zodra deze details zijn besproken, kan je bij hen samples opvragen.

Nadat de samples zijn goedgekeurd, kan je het bedrijf vragen om jouw producten te vervaardigen, terwijl jij onderhandelt over de prijs. Wanneer de producten klaar zijn, verzendt het bedrijf de producten naar de door jou gewenste locatie of kan jij je ze ook voor ontvangst op laten halen. In dat geval kan je tevens onderhandelen over de prijs voor de totale productie.

Valkuil 5: Je vertrouwd Alibaba niet om bepaalde redenenAlibaba freight valkuilen

Alibaba is een betrouwbare bron voor het verkrijgen van producten. In feite is het de grootste online winkel die functioneert op het gebied van productie. De administratie van Alibaba neemt talloze maatregelen om zijn kopers te beschermen tegen oplichting.

Bovendien implementeert het ook bepaalde beveiligingsfuncties die zowel de koper en de leverancier helpen beschermen in het proces. Dit helpt het platform om haar geloofwaardigheid te behouden en om real-time services te bieden aan degenen die ermee verbonden zijn.

Alibaba geeft haar klanten daarbij instructies om op zoek te gaan naar betrouwbare leveranciers …en wij schrijven daar ook artikelen over (zoals het artikel dat we hebben geschreven over inkopen via Alibaba). Communicatie, offertes aanvragen, etc. zijn enkele van de parameters die je kan evalueren voordat jij goederen bij een leverancier via Alibaba koopt.

Alibaba freight kwaliteitscontroleEr zijn oplichters op Alibaba die zich voordoen als leveranciers. Alibaba voert echter zelf effectieve controles uit om oplichting te voorkomen die hun klantenbestand kan ruïneren. Daarbij zijn er verschillende manieren waarop jijzelf de productkwaliteit kan controleren.

Het eerste wat jij moet doen, is een sample bestellen volgens de specificaties van jouw product. Dit zal je helpen om een idee te krijgen van de kwaliteit die de fabrikant biedt. Afgezien daarvan, voordat je zelfs maar een leverancier vraagt, kan je hun profiel en eerdere bestellingen bekijken.

Qua betaling biedt Alibaba Escrow aan als betalingsmogelijkheid. Met deze optie kan je jouw geld veilig houden, aangezien “Escrow” het voor zichzelf houdt totdat de koper de goederen ontvangt. Wanneer de koper de acceptatie van de levering meldt, geeft Escrow de betaling vrij aan de leverancier.

Op deze manier kan je voorkomen dat je defecte producten van jouw leverancier zal krijgen. Een andere methode die jij ook kan uitvoeren, is om jouw producten vóór verzending te laten inspecteren. Een kwaliteitscontrole in China zal je helpen bij het ontvangen van de juiste producten, die je vervolgens ook kan aanbieden voor je klanten en zal verkopen …het zal je wel iets meer kosten, echter biedt het absolute meerwaarde!

Ja! Alibaba heeft gratis verzendopties voor bepaalde producten. Wanneer de leveranciers de producten die jij nodig hebt in de categorie gratis verzending vermelden, kan je ze gemakkelijk laten bezorgen. Indien jij echter aangepaste producten nodig zal gaan hebben, kunnen er verzendkosten in rekening worden gebracht via die leveranciers.

Je kan dus met een Alibaba Freight Forwarder werken en een hoop zaken uit handen laten nemen door die professionals …zodat je meer de focus kan verplaatsen naar verkopen op Amazon en ook het optimaliseren van andere zaken. Nog specifieke vragen? Laat het weten!


Over de schrijver
Hallo, Ik ben bas. Ondernemer op Slippers is de beste samenvatting van mij! Ik reis samen met mijn familie de wereld rond terwijl de business doordraait!Eigenaar van DisQounts International BV. Toonaangevend in FMCG (Fast moving Consumer Goods) en winnaar van het snelst groeiende crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! En natuurlijk Plazatalk, een platform waarin wij (startende) ondernemers helpen succesvol te verkopen via Marketplaces zoals bol.com en Amazon! Ik probeer over interessante onderwerpen blogs te schrijven. Mocht je leuke / interessante onderwerpen weten waarover we kunnen schrijven, laat dan een reactie achter onder deze blog. Veel leesplezier!
Reactie plaatsen