Passief inkomen genereren via internet op 18 manieren
Passief inkomen genereren via internet op 18 manieren
15 maart 2019 

Passief inkomen genereren via internet op 18 manieren

Geld verdienen terwijl je zelf niet aan het werk bent, maar geniet van een vakantieparadijsje in een exotisch land. Klinkt leuk toch? Het is dan ook niet zomaar dat een passief inkomen genereren via het internet, steeds populairder begint te worden. Maar hoe realiseer je zo’n internet inkomen?

Op de vraag “hoe verdien je extra geld?” antwoorden de meeste mensen met “zoek een bijbaantje of draai meer uren”. Los van het tijdsaspect, is het natuurlijk veel beter om slimmer te werken i.p.v. meer. Het beste is om een manier te vinden waarmee je met weinig tijd en investeringen, toch geld gaat verdienen. Oftewel een passief inkomen opbouwt!

We laten je in dit artikel 18 manieren zien hoe je dit kan bereiken. Er zit vast en zeker ook een manier tussen, die goed bij jou past ben je al benieuwd?


Verdien met deze 18 manieren passief inkomen via internet!

Verdien met deze 18 manieren passief inkomen via internet

Hieronder zie je een lijst met 18 manieren voor online geld verdienen. Ondanks de grote variatie, herken je er vast al wel een paar. Neem ze door en kies voor methodes die het beste in jouw straatje passen.

Ben je klaar om een passief inkomen te verdienen?

Heb je een vraag aan ons team naar aanleiding van dit artikel/onderwerp? Stel je vraag dan onderaan de pagina, ons team staat klaar om jouw vragen te beantwoorden.

1. Start met het maken van YouTube video’s

Het maken van filmpjes voor YouTube, is een snelgroeiende tak van sport. Je kunt tegenwoordig met de hoge kwaliteitscamera’s op telefoons, overal vandaan filmen. En de video’s die je maakt kunnen werkelijk over van alles gaan. Denk hierbij aan make-up, sport, crypto, maar ook het dagelijkse leven van iemand (vloggen …of ook wel internetdagboek bijhouden). De mogelijkheden zijn eindeloos!

Je zult veel tijd kwijt zijn aan het maken van de video’s, zeker wanneer deze nog aan editing onderhevig zijn. Zijn ze klaar, dan kunnen ze echter voor lange tijd passief inkomen genereren. Je verdient met “Google Adsense” advertenties.

Elke keer dat iemand hier 5-30 seconden naar kijkt of op klikt, krijg je hiervoor betaald. Het gaat om kleine bedragen, maar heb je veel views dan tikt het lekker aan. Zeker wanneer je dagelijks content maakt.

Grote Youtube sterren, waarvan de filmpjes binnen no-time honderdduizenden views krijgen …lopen zelfs helemaal binnen!

2. Website maken voor affiliate marketing

Een andere zeer interessante manier, zeker voor mensen met een bestaande blog of website …is affiliate marketing. Je kunt hiermee op jouw blog links plaatsen, waarmee je producten promoot. Zo ontvang je voor elke, via jouw link geplaatste bestelling een vast bedrag of percentage van de verkoop. Heb je veel bezoekers die interesse hebben in bepaalde producten of diensten? Dan kun je zeker een leuk passief inkomen opbouwen met affiliate marketing!

Er zijn tal van platformen waar je bedrijven kunt vinden, die aan affiliate marketing doen. Ze willen namelijk graag wat verkopen, liefst via zoveel mogelijk kanalen. Heeft jouw website voldoende bezoekers, dan willen die bedrijven heel graag zaken met je doen.

De beste manier is om een website of blog te maken (wellicht heb je die al) waarin jouw passie ligt. En dat je ook echt producten of diensten promoot die relevant zijn hiervoor. Dat verhoogt je conversieratio’s!

3. Verkoop je foto’s op het internet

Hou je van fotograferen? Zo ja, dan kun je met jouw foto’s wellicht een mooie bron van passief inkomen genereren. Je kunt gemaakte foto’s plaatsen op zogeheten stockfoto websites, te denken aan Shutterstock of iStockphoto. Zo krijg je voor elke klant die jouw foto’s koopt via de website een vast bedrag of percentage uitbetaald.

Maak je een leuke portfolio, dan kun je hier goed mee verdienen. Het plaatsen van je foto’s is niet moeilijk. De complete afhandeling van iedereen die jouw foto’s koopt tot het aan jou uitbetalen, gaat volledig automatisch. En het leuke is …elke foto die je maakt kan keer op keer opnieuw verkocht worden. Ideaal toch?

Bedenkt wel dat je foto’s echt goed moeten zijn! En het is slim om te kijken waar ook echt veel vraag naar is. Maak ze dus enigszins met een commerciële inslag, dit werkt 9 van de 10 keer het beste!

4. Schrijf een e-book

Het schrijven van een e-book lijkt in eerste instantie een hoop werk …en dat is het ook! Maar eenmaal klaar kan het een vruchtbare bron van inkomsten zijn. Je boek kan via een eigen website worden verkocht, maar ook bv. via Amazon! Zo bereik je in 1 keer een miljoenenpubliek, maar zorg er wel voor dat je e-book het lezen waard is. Want alleen dan ga je er ook echt goed mee verdienen!

Je kunt over van alles schrijven, waarbij het wel belangrijk is dat je veel weet over het onderwerp. Geef de lezer veel nuttige info, gebruik de juiste woorden, maak het spannend en makkelijk leesbaar. Ben je zelf eens tegen een probleem aangelopen waar nog niemand over schrijft? Dan heb je misschien wel goud in handen.

Zelfs met 1 goed boek, kun je hier lange tijd een mooi passief inkomen mee verdienen …de oplage is namelijk onbeperkt!

5. Je eigen producten verkopen

Het is creëren van eigen producten kun je heel breed opvatten, waarbij je zo ongeveer alles kunt verkopen. Je kunt hierbij zelf producten maken, of ze goedkoop laten produceren in landen als China. Maar ook simpele manieren, bv. het maken van een eigen instructie dvd …valt onder een eigen product.

Je zult hiervoor een eigen website moeten bouwen, waarop klanten de producten kunnen bestellen. Een andere manier is producten op Amazon plaatsen, waardoor de kans op meer verkopen stijgt.

Zorg wel altijd dat je sowieso een eigen website hebt.

Wanneer je eigen producten verkoopt, heb je hogere winstmarges, meer vrijheid, mogelijk meer marktdominantie en veel verkoopmogelijkheden. Zo kun je via grote platformen (bv. Amazon of bol.com) snel meer verkopen draaien. Ze kunnen zelfs de complete afhandeling van je bestellingen regelen, waardoor je nog meer tijd overhoudt.

Los van de tijd die je erin steekt, een mooi bron voor passief inkomen!

6. Blog overnemen dat al bestaat

Lukt het je een bestaand blog voor een mooi prijsje op de kop te tikken? Dan kun je hier ook een heel leuk passief inkomen mee verdienen. Er worden aan de lopende band blogs gemaakt, maar niet al deze blogs worden tot hun volledige potentie gebruikt. Maak hier dus slim gebruik van.

Je kunt dit doen met Google Adsense en affiliate marketing! Blogs met flink wat autoriteit en maandelijkse inkomsten zijn hier uitermate geschikt voor. In financieel opzicht, moet je ongeveer 24 keer de maandelijkse inkomsten aanhouden voor de prijs van zo’n blog. Zijn de inkomsten € 300,- euro per maand (liefst consistent en meerdere jaren), dan zit je dus op € 7200,- euro. Het is natuurlijk mooier, wanneer het je voor minder lukt.

Let wel op of het ook echt een mooi blog is, of dat de eigenaar er juist om een andere reden vanaf wil!

7. Webshop starten

Een webshop beginnen is ook een goed idee, waarbij eigen producten niet per definitie nodig zijn. Start wel een webshop in iets waar je passie ligt dat maakt het leuker en winstgevender. Je kunt klein beginnen …en wanneer alles goed loopt je assortiment uitbouwen met meer producten.

Je moet er wel iets voor doen, maar levert je steeds meer passief inkomen op.

Wil je echter minimaal met je webshop bezig zijn? Dan kan je een aantal processen automatiseren. Zo kan je kiezen voor dropshipping, waarbij producten rechtstreeks vanaf de fabrikant of groothandel naar je klanten gaan. Je kan de opslag van producten ook bij Amazon of bol.com onderbrengen en de complete fulfillment door deze partijen laten regelen. Hiermee bespaar je tijd en krijg je ook nog eens veel “exposure” voor jouw producten.

Genoeg mogelijkheden die in het begin weliswaar wat tijd kosten, maar later op de automatische piloot inkomsten genereren!

8. Wees een doorverwijzende bron

Elke kleine (startende) onderneming kan doorverwijzingen gebruiken, die tot meer verkopen leiden. Maak een lijst van bedrijven waar jij regelmatig een beroep op doet en die je kunt aanbevelen bij anderen. En vraag dan vervolgens of ze je een soort van commissie geven, wanneer klanten via jou bij die bedrijven aankloppen. Het kan tot leuke verdiensten leiden.

Je kunt hiervoor zelfs een website maken met aanbevelingen, of voor offertes (een soort portal). Gebruik ook sociale media en andere online manieren om de olievlek te vergroten. Wanneer je het een beetje slim aanpakt, kunnen je verdiensten zomaar opeens aardig oplopen.

Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je er niet teveel tijd aan kwijt bent. Maar vrij eenvoudig een sneeuwbaleffect veroorzaakt. Zo bouw je ook echt passief inkomen op en kun je zelf andere interessante dingen gaan doen.

9. Maak een app

Je kunt ook een app gaan bouwen. Hierbij moet je jezelf dan wel een aantal vragen stellen. Wat wil je dat jouw app gaat doen? Hoe maak je de app aantrekkelijk voor gebruikers? Welk probleem los je ermee op? Waarom wordt het leven van gebruikers simpeler met jouw app? En hoe ga je jouw app op de markt brengen? Er zijn natuurlijk veel ontwikkelaars die een app willen uitbrengen, spring er daarom ook echt uit.

Het begint bij een goed idee, maar vervolgens moet je deze ook uitwerken. Je app kan complex, maar ook super simpel zijn. Denk hierbij aan sommige games die letterlijk nergens op slaan, maar een geweldige gameplay hebben. Met de toevoeging van advertenties kun je hier flink wat passief inkomen mee verdienen.

Sommige apps koop je voor een klein bedrag, wat echter zal oplopen bij massaal gebruik. Zo kun je jarenlang geld verdienen met 1 gemaakte app.

10. Ontwikkel een online cursus

Iedereen is een expert in iets, waarom zou je hier dan geen online cursus voor maken? Het kan een mooie bron van passief inkomen worden!

Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken. Zo bestaan er websites zoals Udemy.com, met miljoenen studenten die elke dag weer zoeken naar nieuwe online cursussen. Je kunt jouw online cursus tevens op een hoop andere websites kwijt, waaronder natuurlijk ook Amazon en bol.com. Er zijn dus genoeg verkoopkanalen waar je een online cursus kunt verkopen.

Nu is het wel zaak een uitstekende online cursus te maken. Plaats je jouw online cursus op internationale platformen, dan zul je deze in het Engels moeten maken. Het gebruik van videolessen, checklijsten, kleine e-books ter ondersteuning, afbeeldingen en bv. een audio variant versterken je content.

Maak ook 3 verschillende pakketten met bijbehorende prijscategorieën. Zo bereik je iedere klant, waardoor je het volledige volume meepakt en meer zal verdienen.

11. Google Adsense

Google Adsense is echt een van de meest eenvoudige manieren om een passief inkomen te genereren. Je plaatst advertenties op jouw website of blog en hoeft er verder niks meer aan te doen. De inkomsten ontstaan wanneer bezoekers op je advertenties klikken. Ondanks dat je per klik maar een paar cent verdient, kan het oplopen wanneer jij veel bezoekers krijgt. Het percentage dat er dagelijks op klikt, kan zo leiden van een leuk zakcentje tot een heel maandinkomen.

Het werkt dus het beste wanneer je een website hebt die goed wordt bezocht. Hierbij kan het ook weer helpen om een bestaande website over te nemen. Je kunt Adsense ook heel goed combineren met bv. affiliate marketing of andere verdienmodellen. Zo bouw je met 1 website steeds meer inkomsten op.

Wat zijn de beste plekken voor Google Adsense?

Let ook op waar je de advertenties plaatst. De beste locaties hiervoor op je website zijn tussen de tekst, in de header en aan de linkerkant in de sidebar. Zorg verder dat je de aanbevolen afmetingen gebruikt die Google hanteert. En gebruik advertenties met afbeeldingen, maar ook met alleen tekst. Die combinatie levert volgens metingen het meeste op!

12. Donaties

Het plaatsen van een donatieknop, kan er ook toe leiden dat je passief inkomen maakt. Misschien is het geen constante bron van inkomsten, toch kan het leuk oplopen.

Je werkt hard aan jouw website, zonder wellicht betaald te krijgen. Er zijn bezoekers die je daarom graag een handje helpen. Wanneer dit op reguliere basis gebeurt kan je er dus leuk mee verdienen.

De beste manier is dan wel regelmatig nieuwe content te plaatsen en ook echt waardevol te zijn voor je bezoekers. Zo bouw je stukje bij beetje een community op …waardoor mensen ook eerder geneigd zijn een donatie te doen.

Je kunt hiervoor bv. Paypal gebruiken, door met je account (of deze eerst even aanmaken) een donatieknop te maken. En deze vervolgens op je website te plaatsen. De meeste mensen hebben een Paypal account en kunnen je zo gratis en snel wat geld doneren.

Je kunt ook donaties ontvangen op Youtube

Je kunt ook donaties op Youtube ontvangen. Het is naast een passief inkomen op Youtube met jouw filmpjes, een extra manier om snel inkomsten te genereren!

Het gebeurt vaak in livestreams, waarbij je de bedragen soms flink ziet oplopen. Ok, je zult dan wel eerst een groot publiek moeten opbouwen. Maar de kans is dan wel zeer aanwezig dat ze je iets zullen schenken. Stel je doet een livestream van 1 uur, waarin je antwoord geeft op vragen. Dan kun je hier een leuk extra centje mee verdienen. En je livestream kan later ook weer worden bekeken, waarbij je dan weer advertenties plaatst. Combineer je normale video’s dus regelmatig met livestreams? Dan kun je dus op 2 manieren geld verdienen.

Bij donaties is het natuurlijk wel zo, dat je ze krijgt. Het is leuk meegenomen wanneer je abonnees een donatie doen. Je krijgt hiermee een extraatje voor al jouw inspanningen.

13. Advertentieruimte verkopen

Heb jij een website of blog met veel bezoekers? Dan kun je ook advertentieruimte beschikbaar maken voor bedrijven die willen adverteren op jouw website. Je kunt zo bv. een banner plaatsen in de header, voor een vast bedrag per maand. Met enkele banners verdien je al leuk wat bij.

14. Specifieke handleidingen maken

Zoek je nog extra manieren waarop je een passief inkomen kunt verdienen? Dan is het schrijven van handleidingen misschien wel jouw ding.

Je kunt zeer uitgebreide handleidingen maken, voor de meest specifieke onderwerpen. Een handleiding helpt mensen stap voor stap een bepaald doel te bereiken. Meestal gaat dit gepaard met een kleine vergoeding.

Een andere manier is om de handleiding gratis aan te bieden, waarbij je een ander verdienmodel toepast. Denk hierbij weer aan Google Adsense, affiliate links, abonnementen of andere zaken.

Het is een slimme manier om extra geld te verdienen!

15. Investeer in vastgoed via crowdfunding

Investeren in vastgoed is een zeer rendabele manier om passief inkomen te genereren. Het kopen van een huis of appartement is echter niet echt goedkoop. Je zult hiervoor dus eigen vermogen moeten hebben, of moeten lenen bij de bank.

Maar er bestaan ook manieren om het anders te doen. Zo kun je via crowdfunding investeren in vastgoed. Je hoeft niet meteen een groot bedrag in te leggen en kan al met een paar honderd euro beginnen.

Kijk je bv. naar de website Fundrise.com, dan zie je dat hiermee zo’n 8,7 tot 12,4% rente kan worden verdiend. Je hebt geen garantie voor een vast percentage, maar levert dus sowieso extra geld op.

16. Beleggen in aandelen

Het kopen van aandelen kan ook voor een lange tijd inkomsten voor je genereren. In veel gevallen koop je aandelen en maak je elke 3 maanden ook aanspraak op een deel van de winst (dividend). Ga je aandelen kopen? Doe dit dan van bedrijven die betrouwbaar zijn en waarschijnlijk steeds meer winst gaan maken.

Je kunt ook meer gaan leren over hoe aandelenmarkten werken. Zo zul je beter in staat zijn om aandelen op een laag punt te kopen. Zeker voor de wat grotere bedrijven is er niet altijd wat aan de hand met het bedrijf, wanneer aandelen laag staan. Gaan de aandelen daarna weer omhoog, kun je profiteren van de stijgingen.

Afhankelijk van hoeveel je inlegt, kun je hier voor langere tijd een leuk passief inkomen mee verdienen!

17. Peer-to-peer lenen

Het is waarschijnlijk niet je eerste idee om passief inkomen mee te genereren. Maar het kan wel rendabel zijn om aan peer-to-peer lenen te doen. Je ontvangt zo rente over geld dat je aan anderen leent.

Sommige mensen komen niet in aanmerking voor lenen via traditionele financiële dienstverleners. Er bestaan echter platformen die het lenen aan die

mensen wel mogelijk maken. Jij kan jezelf aanmelden en op die manier geld lenen aan anderen. Dit hoeft niet eens om hele grote bedragen te gaan.

Over het geleende geld ontvang je dan rente.

In de meeste gevallen zal het je wat extra geld opleveren, maar neem ook goed de risico’s door. Er bestaan zo verschillende categorieën namelijk laag risico, medium risico en hoog risico. Ze geven het risico aan voor de garantstelling van de lening. Let hier dus goed op!

18. Verdien geld met dingen die je al doet

Je kunt geld verdienen met dingen die jij nu ook al doet. Denk hierbij aan het lezen van e-mails, online winkelen en zoeken op internet.

Het levert natuurlijk niet zoveel op, in vergelijking met de ander genoemde manieren. Maar het is wel een methode om iets bij te verdienen, waarvoor je niks extra’s hoeft te doen.

Wij raden echter aan om voor de andere manieren te gaan!

Wat zijn de beste manieren voor passief inkomen?

Er zijn een hele hoop manieren om een passief inkomen te genereren.

Wat zijn de beste manieren voor passief inkomen

Ons advies is wel om je te richten op de serieuze manieren, waarmee je ook echt een online business opbouwt. Ze kosten je in het begin wel wat tijd. Maar je gaat er snel en voor langere tijd online (veel) geld mee verdienen!

Je zult er altijd iets voor moeten doen, maar wanneer alles loopt …word je heel blij van de behaalde resultaten.

Wil jij ook een passief inkomen?

We hebben je veel verschillende manieren laten zien waarmee je online geld kan verdienen. Zonder hier al teveel voor hoeven doen, waardoor je veel tijd overhoudt voor andere leuke of interessante dingen.

De lijst is zo volledig mogelijk, zodat je zelf een manier kunt uitkiezen die het beste bij jou past. Op die manier zit er voor iedereen wel wat tussen!


Over de schrijver
Mijn naam is Bas urlings, Ik sta ook wel "bekend" als "Ondernemer op Slippers", ik reisde namelijk 2 jaar lang rond de wereld terwijl mijn E-commerce business door draaide en zelfs uitgroeide tot het snelstgroeiende Crossborder E-Commerce bedrijf van Nederland! In 2018 won ik de Crossborder Award en een Gazelle Award als bekroning op deze snelle groei. De belangrijkste groei maakte we op Marketplaces en met name Amazon zo heb ik inmiddels meer dan 14 Miljoen omgezet via Marketplaces en leer ik nu andere ondernemers om succesvol te verkopen op Amazon en Bol.com!
Nopheros
Door

Nopheros

op 12 Jul 2021

Interessant blog. Andere manieren op een passief inkomen op te bouwen: begin met het minen van Crypto. Hiermee behaal ik ongeveer $200 per week met een RTX 3080. Uiteraard werkt dit het beste als je al een videokaart hebt, als je deze nog moet kopen dan kost dat toch snel 1400 euro... Een tweede manier is om een marketing bot te gebruiken d.m.v. AI. Deze bot zoekt social media af naar wat de meeste gebruiken zoek termen zijn en waar over gesproken wordt. Vervolgens worden er reclame campagnes ingekocht gericht op de gevonden producten/zoektermen. Voor alle verkopen krijg je vervolgens cashback. Ook hier verdien ik ongeveer $200 per maand mee. In totaal zit ik dus op $400 per maand. Lang niet genoeg om mijn inkomen mee te vervangen maar het is een begin!

Reactie plaatsen