15 enorme voordelen van het deelnemen aan een crypto community
15 redenen waarom jij onderdeel zou moeten worden van een crypto community
04 juli 2021 
in Crypto

15 redenen waarom jij onderdeel zou moeten worden van een crypto community

Je hebt er wellicht vast weleens iets over gehoord of gezien, want Cryptocurrency is een opkomende “groeimarkt” die nu steeds meer de aandacht krijgt van het grotere publiek. Hierbij kan je denken aan steeds meer adressen voor bv. BTC en Altcoins, on-ramp (mogelijkheden om Cryptocurrency te kopen), bedrijven, miljonairs etc. En je moet snappen dat het te maken heeft met dat er iets heel groots aan het “brouwen” is, waarbij we nog steeds aan het begin staan (ook al lijkt het niet zo). Ga jezelf verdiepen over deze nieuwe markt, echter let goed op welke informatie je vindt. Wil je ECHT leren hoe de vork in de steel zit …kan het slim zijn om je aan te sluiten bij een crypto community.

In dit artikel laten we je zien welke voordelen het heeft.

Want er is zoveel goede informatie beschikbaar, maar ook slechte …en voor een beginner is dat al helemaal lastig te filteren.

En wanneer je dan bij een crypto “groep” aangesloten zit (er onderdeel van uit maakt) …heb je altijd een goede plek om informatie te vinden over Cryptocurrencies.

Laten we eens kijken naar alle voordelen ervan …

Het is namelijk slim om je aan te sluiten bij een crypto community, want het levert je veel verschillende voordelen op …we duiken er hieronder in.

1. Je leert veel meer van elkaar

Voordelen van crypto communityHet grote voordeel is dat je kan leren van elkaar. Je kan natuurlijk prima op zoek gaan naar informatie en daar enorm veel van leren. Wat wel een enorme zoektocht zal worden, omdat er een hoop verschillende informatiebronnen zijn …en je dus zal moeten filteren met gezond verstand welke hiervan de beste zijn. Er zitten namelijk ook een hoop partijen tussen die je om andere redenen informatie verstrekken bv. alleen maar om er geld mee te verdienen (wat prima is, maar waarvoor je dan wel de juiste informatie wilt krijgen), om coins te pumpen (pump and dumps, omdat ze er bv. zelf veel van hebben), teveel meegaan in de hype en om daar bv. weer via Youtube goede views door te krijgen en hier een verdienmodel aan kunnen hangen met advertenties, gewoon simpelweg te weinig kennis hebben en andere redenen …zorg er dus voor dat je vanuit meerdere bronnen de juiste informatie haalt, en / of sluit je aan bij een goede crypto community om er zeker van te zijn dat je de juiste informatie krijgt en ook van elkaar kan leren.

2. Je kan makkelijker vragen stellen

Het voordeel van een crypto community is ook dat er meestal veel meer interactie plaats zal vinden en zeker wanneer het om een betaalde groep gaat. Want je kan een hoop kennis opdoen, maar zal wellicht ook wel (en helemaal in de beginfase maar ook erna) met vragen kunnen zitten omdat er gewoon heel veel informatie is die je leert. En wanneer jij dan vragen stelt zonder aangesloten te zijn bij een crypto community kan je random antwoorden krijgen van personen waarvan jij helemaal niet weet of ze er wel of geen verstand van hebben. Je kan bv. het voorbeeld van Youtube aanhalen, ook al zitten er natuurlijk goede tussen …maar iedereen roept vaak maar wat en mensen spreken elkaar ook continue tegen. En dan moet jij daar de juiste informatie uit zien te vissen. Een crypto community helpt je daarmee en handelt naar expertise en ervaring. Je kan vragen stellen en ze worden meestal goed en bevredigend beantwoord en krijgt dus antwoorden waar je iets mee kan …want door te leren maar ook vragen te stellen zal je steeds beter worden in het begrijpen van Cryptocurrency en Blockchain en zelfs Cryptotrading …wanneer je daar interesse in hebt.

3. Je blijft ook sneller up-to-dateCrypto community updates

De Cryptomarkt bevat extreem veel informatie, en de ontwikkelingen volgen elkaar meestal ook razend snel op. En je kan natuurlijk prima up-to-date blijven, maar hebt ook weleens andere dingen te doen. Of wil misschien ook niet altijd maar op nieuwswebsites zitten om te kijken wat voor dingen er nu weer de revue passeren, maar wilt wel alle nieuwe (belangrijke) dingen te weten komen over Cryptocurrency en mogelijke projecten waarin je investeert. In dat geval kan een crypto community ook weer uitkomst bieden, omdat verschillende nieuwsberichten gedeeld worden en ook onder elkaar ter sprake komen. Waardoor je dus meestal vrij vlot op de hoogte bent van de laatste stand van zaken en dat kan natuurlijk heel nuttig zijn. Want er gebeuren soms wilde dingen in de Cryptomarkt en wilt wel enigszins meekrijgen of het relevant is of niet …en door elkaar juist te informeren kan die informatie weer worden gebruikt indien het belangrijk is. Het is wel belangrijk om die nieuwe ontwikkelingen te blijven volgen en continue te leren …want de markt beweegt heel snel en nieuws vliegt in de rondte. Filter de belangrijke dingen er voor jezelf uit en doe er iets mee …en wanneer het minder relevant is laat het dan varen en richt je op die dingen die juist wel ECHT belangrijk zijn.

4. Je zit in een crypto community met gelijkgezinden

In de meeste situaties komen mensen met Cryptocurrency in aanraking, doordat ze iets hebben gezien of gehoord …of het van anderen hebben vernomen. Er zijn nog steeds een hoop mensen die er (te) weinig aandacht aan schenken, maar ook een hoop die zien waar alles heen lijkt te gaan. Ze gaan zich steeds verder verdiepen in wat bv. Bitcoin is …en kijken daarna ook naar Altcoins en Blockchain. En een aantal daarvan worden er ook echt enthousiast van en willen er meer mee gaan doen. Op die fiets zullen ze vaak ook onderdeel gaan uitmaken van een crypto community, waardoor je in een groep terechtkomt met gelijkgezinden die er allemaal interesse in hebben en er ook graag over praten met anderen om informatie met elkaar uit te wisselen. En je zal merken dat er (naast jezelf) veel bijzondere personen tussen zitten en dat zorgt voor een hele leuke, aangename en leerzame atmosfeer. Op die manier deel je interesses en informatie om elkaar beter te maken …en elkaar dus meer te leren over van allerlei zaken die te maken hebben met Cryptocurrencies.

5. Je zal het er heel gezellig hebben

Het is vaak ook gezellig om onderdeel uit te maken van een crypto community …want je komt in aanraking met het team achter de crypto community. En je zal natuurlijk veel dingen leren die je eerst nog niet wist. Verder krijg je ook te maken met mede-leergenoten die ook onderdeel uitmaken van de community …en dat kan heel gezellig worden. Zo kan je natuurlijk veel dingen van elkaar leren aangaande BTC, Altcoins en Blockchain + alles wat daarbij komt kijken en kunnen mensen elkaar ook beter leren kennen …zo kan je bv. ontdekken hoe mensen erin terecht zijn gekomen. En alles bij elkaar is het vaak een hele dynamische en prettige omgeving …zeker omdat het zoiets groots is, en ook vaak met enorm veel positieve mensen te maken krijgt en dat maakt het zo leuk. In de meeste gevallen zal je zelfs al deel uitmaken van een community of meerdere ….en zie je het belang ook in van een community waar je ECHT alles kan leren over Crypto en ook de verschillende doelen die je ermee hebt en daar gaan we hieronder even verder op in.

6. Je leert over technische analyse

Crypto community technische analyseWant zit je namelijk in een crypto community met verstand van zaken, zal je er ook dingen leren over Cryptotrading. Je kan namelijk op verschillende manieren winst maken met Cryptocurrencies. Zo kan je namelijk investeren, wat meer te maken heeft met fundamentele analyse (waar we dadelijk even verder op ingaan), maar ook speculeren op prijsschommelingen. En dat doe je aan de hand van prijsactie op de kaarten. Je analyseert aan de hand van verschillende factoren (en met meerdere indicatoren die je kan gebruiken), of bv. Bitcoin omhoog of omlaag zal gaan en wil daarnaar dan handelen. Het is wel belangrijk goed te weten wat je doet omdat er veel meer mensen zijn die geld verliezen dan winst maken. Je moet dus een goede analyse kunnen uitvoeren om er ook echt winst mee te maken. Echter, heb je het spelletje onder controle kan je er ook extreme winsten mee maken. Je zal dan wel eerst genoeg kennis en ervaring op moeten doen en dan een winnende handelsstrategie ontwikkelen om structureel geld te verdienen met traden …het neemt ook altijd risico’s mee.

7. Je leert over fundamentele analyse

Een andere manier om geld te kunnen verdienen met Cryptocurrency, is door te investeren voor de langere termijn. Het blijkt keer op keer dat BTC blijft stijgen op de langere termijn …en dan praten we inclusief alle prijsdumps die er tussendoor komen. Je zal namelijk altijd te maken krijgen met marktcyclussen en soms zit je in een bullmarket en andere keren in een bearmarket. Wanneer jij op het verkeerde moment koopt kan het dus zijn dat je een tijdje in de min staat, maar koop je (bijna) op de bodem van een bearmarket …dan zal je enorm veel winst kunnen maken op je vermogen. Toch blijkt het ook dat wie op een piek koopt en maar lang genoeg wacht, uiteindelijk in de plus zal belanden …of dat altijd zo zal zijn in de toekomst, dat weet niemand. En dit is ook op geen enkele manier financieel advies en investeren doe je altijd na gedegen onderzoek en op eigen risico. Echter, wijzen de feiten uit dat BTC dus veel vaker een goede investering is dan niet en dat je er dus ook op de langere termijn vermogen mee kan zien groeien. Wil je meer weten over wat Bitcoin precies is en andere dingen weten zal je in een crypto community een hoop informatie vinden hierover en in rap tempo leren.

8. Je leert over psychologische aspecten

Crypto community mindsetEr komt bij markten ook de nodige psychologie kijken …veel traders (zelfs de meer ervaren hiervan), krijgen bv. ook weleens te maken met FUD (Fear Uncertainty and Doubt) en FOMO (Fear Of Missing Out). Het betekent dus dat mensen liever niet kopen op een bodem, waarbij al het bloed door de straten vloeit en alles in het rood staat ….echter, zijn dat juist de momenten dat je WILT kopen (indien je gelooft in Cryptocurrency …en het geldt overigens ook voor andere markten waarop je dit principe succesvol kan toepassen). En wanneer alles omhoog blijft gaan en groene candle achter groene candle elkaar blijven opvolgen …dan willen mensen vaak op de boot springen en de dans niet missen. Wat dan echter steeds dichter in de buurt komt is een “top” …waarop veel slimme traders hun winsten pakken en er dus een aardige prijscorrectie in het verschiet ligt en dat zijn weer dingen die je met technische analyse kan inschatten zodat je er ook van kan profiteren. En er spelen natuurlijk meer dingen een rol …soms leiden nieuwsberichten tot het nodige enthousiasme of zelfs tot mensen die alles willen dumpen. Je moet een beetje snappen hoe sentiment in de markt werkt en hoe jij daarop kan handelen. Want het is een belangrijk onderdeel van investeren en traden …in een crypto community zal je dit soort dingen ook leren.

9. Je ontvangt informatie die anderen niet krijgen

Een crypto community is vaak wat exclusiever …in de meeste gevallen kan je ook gebruik maken van gratis “groepen” echter zal er meestal ook een betaalde variant zijn met nog meer informatie. Wat ervoor zorgt dat jij informatie krijgt van experts die anderen dus niet zullen krijgen. Je moet dan natuurlijk wel bij een goede crypto community zijn aangesloten ….met mensen die er ook echt verstand van hebben en zelf winnende strategieën hebben ontwikkeld. Want op die manier kan jij dat ook leren en toepassen in de praktijk.

Het is dan wel zo dat je er iets voor betaalt, maar krijgt er veel waardevolle informatie voor terug en die kan je (naast het opdoen van alle kennis en dus ook meer ervaring kan krijgen) zelfs nog meer winst oplevert wanneer jij actief gaat traden of investeren in Cryptocurreny.

Er is dus een reden waarom jij WEL die extra stap neemt, terwijl veel anderen dat niet doen …en het verschil zal duidelijk worden naarmate jij er meer mee zal gaan verdienen en ook een gigantische leercurve maakt en ervaring opdoet.

Je zal altijd kosten en tijd investeren in dingen die goed zijn …en dus ook bij het deelnemen aan een crypto community.

Je zal er geen spijt van krijgen …en bouwt een voorsprong op met alle voordelen die er natuurlijk bij komen.

10. Je krijgt ook nieuwe inzichtenCrypto community advies

Het kan zijn dat jij bepaalde ideeën hebt over iets, maar dat er opeens een expert voorbij komt die je juist andere inzichten geeft over zaken …een soort alternatief op wat je zelf in gedachten hebt. En het is dan soms ook best slim om dingen te herzien met de kennis en ervaring die anderen hebben. Wat je ook bv. bij traden kan gebruiken om bepaalde standpunten in te nemen en handelsstrategieën te ontwikkelen. Je kan altijd van elkaar leren en moet ook zeker wat vaker luisteren naar mensen die er bv. al jaren in actief zijn …en jij kan jouw kennis ook weer delen met anderen, of alles wat je gaande weg leert in de toekomst ook weer doorgeven op nieuwkomers. En je moet daarbij dan ook altijd het doel voor ogen houden, en niet teveel je ego laten spreken wanneer het aankomt op het achterhalen van de waarheid. Je wilt namelijk wijze beslissingen nemen en winst maken met investeren of traden in Cryptocurrenies …en door zoveel mogelijk goede informatie te delen met elkaar, zal je ook leren hoe de vork echt in de steel zit.

11. Je werkt op een structurele manier naar doelen toe

Het voordeel van een “plan de campagne” of het deelnemen aan een crypto community is dat je structureel naar doelen toe werkt en dan weer begint met nieuwe doelen. Je wilt uiteindelijk iets bereiken …of dat nu traden, investeren is of bedrijfsmatig iets betekenen voor de Crypto-wereld. Je hebt best wel veel opties en het voordeel is dat het feitelijk allemaal nog in de kinderschoenen staat. Er kan dus een extreme groei worden gemaakt en dat biedt natuurlijk veel kansen voor mensen die er nu al mee bezig zijn ….maak hier dan ook slim gebruik van en begin jezelf meer te verdiepen in de Cryptocurrency-markt.

12. Je leert juiste informatie in een crypto community

Wanneer jij deelneemt aan een goede crypto community, zal je natuurlijk de juiste informatie krijgen en niet iets wat mensen maar denken of vinden. Het is namelijk belangrijk dat je goede informatie krijgt, want foutieve informatie kan je veel geld kosten tijdens het traden van Cryptocurrencies of zelfs het investeren erin …en natuurlijk ook wanneer je een bedrijf wilt starten. Het zal je verbazen hoeveel mensen er maar iets roepen en een bepaald “idee” hebben over hoe alles in elkaar steekt …maar er dan toch flink naast zitten. Je zal op een zakelijke manier te werk moeten gaan, en echte informatie willen ontvangen. En doorgaans zal je in een crypto community of anders met het kiezen van de juiste bronnen die informatie weten te vinden.

13. Je maakt winsten voor de langere termijn

En je zal ook een plan moeten hebben …in een crypto community zal er ook vaak structureel te werk worden gegaan om je de juiste informatie te bieden, maar ook voor de langere termijn en structureel winsten te maken. Om een voorbeeld van Cryptotrading aan te halen …kan je natuurlijk proberen snel rijk te worden en 1 “monstertrade” willen plaatsen …echter, kan je veel beter kleinere zakelijke winsten pakken met minder risico …want op die manier ben je niet te gretig en zie je wel elke keer jouw vermogen groeien. En je werkt dus toe naar een stukje financiële vrijheid die je ook zeker kan bereiken met het investeren of traden in Cryptocurrencies (een bedrijf starten kan ook).

14. Je hoeft er relatief weinig voor te betalen

En je kan natuurlijk denken “ik heb startkapitaal nodig om deel te nemen” …maar vraag jezelf dan af wat jij echt wilt bereiken. Want kennis is macht en elke goede manier om aan die kennis te komen kost je tijd en geld. Je zal overigens merken dat het relatief weinig kosten met zich meebrengt om kennis en ervaring op te doen waarmee je veel meer kan verdienen op de langere termijn. Want heb je op een gegeven moment genoeg handvatten, kan je er significant van profiteren …waardoor je er jouw initiële investering vaak al sneller uit hebt dan je denkt. Zorg ervoor dat je op de correcte wijze start …en de mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

15. Je bent onderdeel van de revolutie

En begrijp dat je er nog steeds heel vroeg bij bent …ook al is BTC inmiddels in de tienerjaren belandt, is alles nog steeds in een pril stadium en ligt er nog enorm veel groei in het verschiet. Wanneer jij jezelf dus gaat verdiepen in de Cryptocurrency-markt en ook deel uitmaakt van een crypto community zal je heel snel leren ….en dat is natuurlijk altijd in jouw voordeel. Je kan namelijk op verschillende manieren winst maken met Cryptocurrencies en dat maakt het zeer interessant plus je kan ook nog eens investeren voor de langere termijn (in bv. BTC en Altcoins …of al jouw opgedane kennis, mede met behulp van een crypto community, delen of omzetten in een eigen verdienmodel / bedrijf).

Heb je er wel oren naar en wil je zien hoe je zelf onderdeel kan uitmaken van een crypto community om er je voordeel mee te doen en je vermogen te zien groeien …dan kan je altijd contact met ons opnemen, we hebben namelijk veel kennis en ervaring in de Cryptocurrency-markt en helpen je graag verder succesvol te worden met het leren van deze nieuwe markt.

Over de schrijver
Hi Plazatalker, hopelijk vond je het blog artikel interessant en heb je er iets van op kunnen steken! Wil je met mij in contact komen? Mijn emailadres is: Marciano@plazatalk.nl
Reactie plaatsen